18 Kasım 2009 Çarşamba

Beşiktaş sabah akşam yenerdi...

Cumartesi akşamı İnönü Stadında Beşiktaş ile Fenerbahçe kozlarını paylaşacaklar yine. Bir tarafta bir türlü aradığını bulamayan, taraftarını fazlasıyla üzen, Avrupadan da elenmenin kıyısında bekleyen, yönetiminin değişmesini bekleyip, bir taraftan da değişmese de bu kadar borcun altına girmesek diye düşünen, taktikleriyle oyuncularına yedek kulübesinde nasıl oturulabileceğini çok iyi öğreten Mustafa Denizli yönetimindeki Beşiktaş; diğer yanda da sezona fırtına gibi girip tarihindeki en iyi başlangıçlarından birini yapan, Avrupa Liginde emin adımlarla ilerleyen, ezeli rakibi Galatasaray' a sahayı dar edip, rahat kazanan, taraftarıyla barışık, iyi futbol oynamasa da Türkiye de böyleymiş gibi gösteren, dahilikleriyle ünlü, Kayseriden alınan 1 puana şükrederken, İnönüden alacağımız beraberlik başarıdır diyen Cristoph Daum yönetimindeki Fenerbahçe. Aslında Daum un bu tip demeçlerini futbolla az da olsa ilgilenen birisi bilir. Her önemli maç öncesinde vardır kendisine has bir tarzı. İşin ilginç bir boyutu da iki teknik adam da rakip olan takımı zamanında çalıştırmış ve çalıştırdıkları dönemlerde bu takımları şampiyon bile yapmışlardır. Emre Belözoğlu, "Beşiktaş ı yenersek yarıştan ekarte etmiş oluruz" demiş. Doğru söze ne hacet derken, bir taraftan da geçen sezon şampiyon olan Beşiktaş ı da hatırlatmak isterim. Geçen sezon güçlü rakiplerinden yalnızca Galatasaray ı bir maçta 2-1 yenebilmiştir. Bu güçlü rakiplere Fenerbahçe, Trabzonspor dışında Bursaspor ve Sivasspor da dahildi. Bunca skora rağmen diğer takımların saçmalıklarıyla Beşiktaş şampiyon olabilmişti. Aslında, demek istediğim dünyanın sonu değil ama artık Beşiktaşın Fenerbahçe yi yenme zamanı geldi diye düşünüyorum. Eski Fenerbahçeli futbolcu Rıdvan Dilmen in Beşiktaşın Fenerbahçeyi yendiği bir maçtan sonraki açıklaması "Beşiktaş bizi zaten sabah akşam yenerdi". Biz de hep böyle bilmiştik ama son dönemde işin rengi biraz değişti. Buna bir son vermesi gerekiyor artık Beşiktaş ın. Yan tarafta yapmış olduğumuz ankette de görünen o ki Beşiktaş biraz ağır basıyor. Ne diyelim, Cumartesi günü bir an önce gelsin de biz de maziden geri dönelim.

3 yorum:

Marat dedi ki...

fenerbahçe ortasahası beşiktaşa üstün gelir. her iki takımın hücum hattı da zayıf. orta saha mücadelesi şeklinde geçer. berabere biter. diye umuyorum:)

Pascal dedi ki...

sen de dauma katılıyorsun yani :) bilemiyorum yaa, eğer fink ve ernst doğru oynarlarsa orta sahaya hakim olan Beşiktaş olabilir. Ama savunma olarak Beşiktaş daha iyi bence, Fenerbahçe kolay pozisyona giremez diye düşünüyorum. Aslında haklısın ortada bir maç, ama umarım ikimiz de yanılırız ve bol gollü derbi adına yakışır bir maç olur da ben de şu geçen haftaki sinema karartısından sıyrılırım :))

Marat dedi ki...

maçıjn hakemi de fırat aydınus olmuş..iyidir severim..dauma mı katılıyorum? ben işime gelen yandayım..artık futbol düşünemez olduk..fb yenerse inönü yü demirörenin başına yıkarlar falan die düşünüyorum..magazin forever:)