3 Kasım 2009 Salı

Beşiktaş - Wolfsburg


Beşiktaş, Vfl Wolfsburg maçıyla birlikte Avrupa Kupaları’ndaki 134. karşılaşmasına çıkacak.






Bugüne kadar Avrupa kupalarında oynadığı 133 maçın 43 ünü kazanıp 28 inde berabere kalan Siyah Beyazlılar 62 karşılaşmada ise sahadan beraberlikle ayrıldı. Avrupa' da bugüne dek rakip fileleri 154 kez havalandıran Beşiktaş, kalesinde ise 202 gol gördü. Beşiktaş 1959 yılında başlayan Avrupa serüveninde; Türkiye' yi 15 kez Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ve Şampiyonlar Ligi, 7 kez Avrupa Kupa Galipleri Kupası ve 10 kez de UEFA Kupasında temsil etti.

Ayrıca, Beşiktaşın haberlere pek yansımayan, Avrupa' da hükmen galibiyetleri de bulunuyor. Şampiyon Kulüpler Kupası 1958-1959 sezonunda Olympiakos; 1986-1987 sezonunda da Kıbrıs Rum Kesiminin APOEL takımlarının sahaya çıkmamaları üzerine hükmen galip ilan edilerek tur atlamış. İkisinde de Yunan kanı olması dikkat çekici; artık nasıl korkuttuysak:)

Beşiktaş Avrupa Kupalarındaki en farklı galibiyetini de 2002-2003 sezonunda, UEFA Kupası ilk turunda, Bosna Hersek'in Sarajevo takımına karşı 5-0 lık skorla elde etmiştir. Siyah Beyazlılarda Avrupa Kupalarındaki en golcü oyuncu 14 golle Oktay Derelioğlu' dur. Oktay'ı 9 golle Daniel Gabriel Pancu, 7 şer golle Mehmet Özdilek ve Bobo, 6 şar golle de Feyyaz Uçar ve Metin Tekin takip ediyor. Umarız Bobo bir gün Oktay' ı geçecektir. Tabi taktik(!) icabı kadroya alınırsa....

Bugün, 21:45 te BJK İnönü Stadında oynanacak Şampiyonlar Ligi grup mücadelesini İspanyol hakem Alberto Undiano Mallenco yönetecek. Mallenco'nun yardımcılıklarını Fermin Martinez Ibanez ve Juan Carlos Juste Jimenez yapacak. 4. hakem ise Jose Luis Paradas Romero. Beşiktaş için ölüm kalım maçı haline bürünen karşılaşmada temsilcimize gönülden başarılar diliyoruz.

2 yorum:

Marat dedi ki...

hafta sonu Wolfsburg Mainz maçını izledim. Wolfsburg un defansı oldukça kötü. Ancak hücumu da bi o kadar güçlü. maç 3-3 bitti.Mainzdaki hücum hattı Beşiktaşta yok. Ancak Wolfsburg defansını ilk maçta durdurabildiyse yine yapar. Nihat yok onu biliyorum ama diğer eksiklerden emin değilim. Kanımca ortada bir maç,beraberlik büyük ihtimal.Beşiktaş'a kolay gelsin.

Pascal dedi ki...

Bildiğim kadarıyla, İbrahim Toraman, İsmail Köybaşı ve Nihat Kahveci oynayamayacaklar. Wolfsburgda da Grafite' nin cezalı olması, Obafemi Martins' e yaradı. Grafite keşke oynayabilseydi diye de geçirmiyor değilim içimden:)) Ama ben Beşiktaşın savunmasına güveniyorum, özellikle Ferrari ve Fink potansiyellerini son dönemde arttıran futbolcular. Gol bulabilirse Beşiktaşın kazanmaması için hiçbir sebep yok.