1 Kasım 2009 Pazar

Galatasaray vs Sivasspor

Maçtan önce Elano,Keita ve Baros gibi etkili oyuncularından yoksun GS nin ne yapacağını merak ediyorum açıkçası. Aydın’ın kadroda olmadığını ve Arda’nın da oynayıp oynayamayacağının belli olmadığını öğrendikten sonra 11 tahmininde bile zorlanıyordum. Çok fazla süpriz olmadı. Defans klasik 4 lü ile sahaya çıktı. Orta sahada Barış, Mehmet Topal ve Mustafa Sarp’tan oluşurken ileri 3’lüde ise Arda,Kewell ve Nonda yer alıyordu.

Özellikle ilk yarıda dikkatimi çeken şey Kewell’ın içeriye yakın oynaması ve Hakan Balta’nın atağa daha çok katılımının olmasıydı. Bugüne kadar Kewel,Keita ve Arda forvetten ziyade kanat oyuncusu gibi oynuyordu. Keita ile Sabri’nin uyumu söz konusuydu ama aynı uyumu solda görmek pek mümkün oluyordu. Bugun ise hem Sabri hem de Hakan oyuna hücuma çok fazla katkıda bulundurlar. Dolayısıyla 4-3-3 ü daha bir etkili hissettik. İstatistiklere bilmiyorum ama sanırım Hakan Balta sezon başından beri en çok bu maçta hücuma çıktı. 75. dakikada Lig Tv istatistiklerine göre 24 orta yapılmış ancak sadece 6 sı hedefi bumuştu. 60. dakikadaki Nonda-Uğur değişikliği ise Sabri’yi sağ açık konumuna soktu bundan sonra doğa olarak Sabri’inin hücuma katkısı arttı.

Bir diğer nokta ise Fenerbahçe maçından sonra değindiğimiz orta saha. Çok koşan ancak yaratıcılığı kısıtlı orta sahada ek bir değişiklik göremedim açıkçası. Çok fazla pres olmadığı için başarılı gözüktüler. Burada Barış’a bir parantez açmak gerekiyor sanırım. Bazı arkadaşlar Barış’ı beğeniyorlar. Ancak ben Barış’ın da bu yaratıcılık ve oyun kurma becerisiyle GS orta sahasını ileriye götürebileceğine inanmıyorum. Barış bugun çok güzel bir topuk pasıyla asist yaptı. Bir başka pozisyonda ise Arda’ya çok güzel bir ara pas attı. Bir maçta kaç defa bu tüp paslar atılabilir bilmiyorum. Ancak benim değineceğim nokta her iki pozisyonda da Barış’a baskı olmaması. 3 yıldır GS’de ve aynı zamanda Alman Ümit Milli Takımı’nda oynayan bir oyuncu bu tip pozisyonlarda başarılı olacaktır. Ancak asıl mevzu baskı altında, zor zamanlarda göstereceği performans. Bir kaç satırda Linderoth için.Sabırsızlıkla bekliyoruz ancak bu maçın son 15 dakikasında pek bir varlık gösterdiğini söylemek güç.

Galatasaray’ın tüm takımın toplanıp zıplayarak yaptığı gol sevinci ise sanırım 2000 ruhuna bir gönderme. Sonuç olarak GS kazandı. Muhsin Ertuğral’ın maç sonrası açıklamaları ise alkışı haketti.

Hiç yorum yok: