3 Kasım 2009 Salı

O bir Teknik Direktör öğütücüsü

Türkiye’de çeşitli takımlarda futbol oynadıktan sonra Amerika’ya gitmiş.Son Jose Earthquakes takımında oynamış. Oynamış dediysek heyecanlanmayın sadece 1 maça çıkmış. Oyunculuğu çok parlak değilmiş anlaşılan ancak öyle hissediyorum ki Amerika’da profesyonel anlamda spor yöneticiliği konusunda birşeyler yapmış. Bazı kaynaklar Amerika’ya master yapmaya gittiğini yazıyor. Belki de spor yönetimi ile ilgili bir konuda okumuştur, tam olarak bilgi sahibi değilim.
Ancak bir gerçek var ki o da kendisinin Federasyon’da,Galatasaray’da ,İstanbulspor ve Etimesgut Şeker Spor’da görevler yaptığı. Bu anlamda sanırım kendisi sahip olduğumuz birkaç profesyonel spor yöneticisinden birisi ve belki de bu kavramı Türkiye’ye getiren kişi. Bu anlamda kendisini takdir ediyorum.
Öte yandan Galatasaray Sportif A.Ş Müdürü olarak gösterdiği performanstan ise memnun olmak mümkün değil. 2006’da göreve gelen Adnan Sezgin bu kadar sürede Eric Gerets,Feldkamp,Cevat Güler,Skibbe ve Bülent Korkmaz ile çalışmış. Galatasaray’da daha önce 92-93 sezonundan 95-96 sezonuna kadar görev alan Adnan Sezgin bu dönemde ise Feldkamp,Hollmann,Saftig ve Saftig’in bırakmasının ardından kısa bir süre Müfit Erkasap ve daha sonra Souness. Sadece Teknik Direktörlere baktık.Bunun bir de oyuncu transferleri boyutu var ki oraya hiç girmeyelim.
Tam bir Teknik Direktör öğütücüsü konumundaki Adnan Sezgin ise görevine istikrarlı bir biçimde devam ediyor. Umarız Rijkaard’a bulaşmaz.

Hiç yorum yok: