4 Kasım 2009 Çarşamba

Rıdvan,Eto'o,Rijkaard

Not defteri programının Haftanın Sözleri bölümünde Eto'o nun "Rijkaard çok iyi biri bize çok iyi davrandı,bazı zamanlarda bizi cezalandırması gerekiyordu ama yapmadı,sonuçta biz onu cezalandırdık" manasına gelen sözlerine yer verildi.

Rıdvan'da kendisini "haklı" çıkardığı için Eto'o ya teşekkür etti. Çünkü Rıdvan,Rijkaard'ın en zayıf noktasının bu olabileceği şeklinde yorum yapmış. Daha önce Milliyet'te Hiddink'in başarısız olduğu tek ülkenin Türkiye olmasını buna bağladığını belirten bir yazı yazmıştı.Türk futbolcusu farklı diyor Rıdvan.

Program banttan olduğundan programa e-posta gönderemedim ama düşüncelerimi buradan yazayım.

Öncelikle bu sözleri sarfeden Eto'o ve Barcelona'daki yıllarından bahsediyor. Dolayısıyla Avrupa futbolcusu da pek farklı değil. Aslında iyi niyeti suistimal genel olarak bir insan zaafı.

Umarım Rijkaard bu hatayı tekrarlayıp gönderilmez dedi. Ben de umarım futbolcular daha önceki gibi davranmaz da gönderilmez. Rijkaard'ın iyi niyetini, insana saygı duyan tavrını yanlış almaz ve bunu suistimal etmez. Rijkaard'ın gönderilmesindense tüm takımı değiştirmeyi yeğlerim. Lucescu'da oyuncuları disipline edemiyor diye eleştirilmişti. Umarım, Teknik Direktörlük ile çobanlık arasındaki farkı öğreniriz.

Dünyanın en iyilerinden sayılan Hiddink'i bir tek bu ülkede başarısız oldu diye eleştirmektense Türk futbolcuları neden yurt dışında başarılı olamıyor diye düşünüp kendi hatalarımızdan ders almak daha iyi diye düşünüyorum.

Hiç yorum yok: