12 Aralık 2009 Cumartesi

Saman alevi...
















Dün gece Spormax kanalında yanlış anımsamıyorsam "Futbol Dünyası" isimli programda, birden parlayıp birden sönen 10 futbolcudan bahsettiler ve ben de hepsini not aldım. Verilen isimler 10 dan geriye doğru şu şekildeydi;

Andy Van der Meyde,
Lee Bowyer,
Luca Toni,
Juan Sebastian Veron,
Rivaldo,
Gaizka Zabala Mendieta,
Adriano,
Patrick Kluivert,
Andriy Shevchenko,
ve son isim olarak da Ronaldinho...

Tamam hepsi "saman alevi" gibiydiler ve hepsi de çok çabuk düşüşe geçtiler. Bunların içinde, programda, Adriano için fizik, yetenek, hız gibi özelliklerin yanında tek eksiğinin bir beyin olduğunu söylediler :) Ronaldinho hala Milan gibi bir takımda oynuyor ancak, Brezilya milli takımında bile göremiyoruz. Luca Toni Van Gaal tarafından Bayern - A takımına yollandı ki orası da Bundesliga-III oluyor. Shevchenko İngiliz yaşam tarzına hiç bir şekilde uyamadı ve ardından evine, Dinamo Kiev e döndü. Rivaldo, Veron, Kluivert ilginç ekiplere transferleriyle arada bir gösterdiler kendilerini. Örneğin, Rivaldo nun takımı Özbek Liginden Bunyodkor da top koşturuyor. Gerçi takımın başında da Felipe Scolari var ve Rivaldo 2009 yılı gol kralı olmuş Özbekistan Liginde.. Veron da evine dönenlerden, Estudiantes de ter döküyor. Kluivert Newcastle, Valencia, PSV derken son olarak da Lille ekibinde oynamış ancak dikiş tutturamamıştır. Her sezon farklı bir ülkede oynamış olması da garip tabi, şimdilerdeyse antrenörlük yaptığı söyleniyor.

Peki gelelim asıl merak duyduğum konuya.. Andy Van der Meyde, Mendieta ve Lee Bowyer.. Bu isimler tüm dünyanın gözleri altındayken, nerelere kayboldular? Lee Bowyer zaten oradaydı ancak Mendieta ve Meyde ye sanırım Premier Lig yaramadı...

4 yorum:

Marat dedi ki...

Shevchenko'ya saman alevi diyenleri kutlarım. Saman alevi görmesek yutturacaklar:))Tamam şu anda dinamo kiev de olabilir ve chelsea da kötü sezonlar geçirmil olabilir ama saman alevi de denmez yahu. Rivaldo da yıllarca oynadı ama yaşlandı. Saman alevi Adriano dur,Van der Meyde dir hatta Mendiata dır kanımca.

Pascal dedi ki...

Valla ben de programın elçisiyim :)) Zaten en son paragrafta, benim merak ettiklerim olarak Meyde, Mendieta ve Bowyer ı tanımladım.. Aslında senin de bahsettiğin gibi yaptıkları işleri anlattılar ancak hayal kırıklığına uğratmalarından dolayı böyle nitelendirdiler programda. Mesela Ronaldinho için söylenen bir cümle ve çok da doğruydu:"Barcelona ya gelip, sahada fırtınalar estiren, yeteneğiyle herkesi kendine hayran bırakan Ronaldinho için, 3-4 sezon sonra bu adam milli takımda oynayamaz deselerdi, hangimiz buna inanabilirdik ki?" gibi bir şey. Biraz uzun yanan saman alevi diyelim :) Hatta Ronaldinho için, "en iyi 50 futbolcu saysak, ilk 50 ye giremez" de dediler ama ben buna katılmıyorum... Aslında 20 tanesinin İspanya dan olacağını varsayarsak, Ronaldinho nun da işi zor:) Shevchenko için bişey demiyorum sen zaten belirtmişsin..

stalker dedi ki...

saman alevi tanımını bilmiyorlaar demek ki. o listede bence bu tanıma uyan van der meyde, bowyer ve mendieta var sadece.

hele şevçenko, rivaldo filan.. çarpılırsınız lan. diğerlerinin de en az 4-5 iyi sezonları var. bu alev spormaxtekileri yakar :)

Pascal dedi ki...

Arkadaşlar, öncelikle şundan bahsedeyim.. "Saman alevi" başlığı bana ait :) Suçlu benim :) Programda "hızlı parlayıp aynı hızla sönen futbolcular" tanımıyla anlattılar. Aslında bunun anlamı da saman alevi oluyor sanırım :)