22 Ocak 2010 Cuma

Man Utd’ın yeni sponsoru THY mi?


BBC’nin haberine göre THY, Barcelona’dan sonra Man U’ya da sponsor olarak büyük bir işe imza atmış.THY’nin ve Man U’nun sitelerinde bir haber göremediysem de BBC, haberin klüp tarafından doğrulandığını söylemiş. Amnchester United’ın £ 716m borcu nedeniyle finansal anlamda zor günler geçirdiğini biliyoruz. Bu nedenle herhangi bir sponsorluk teklifini reddeceğini düşünmüyorum. Ama asıl önemli olan taraftarın bu borca başkaldırısı. Bir çoklarınız biliyordur FC United’ın hikayesini. Şimdi o zamandan bunu görüp, bu takımı kuran ve destekleyenlerle, şimdi şimdi Glazer’a başkaldıranlar bir olur mu? Bence olmamalı.

Stockport County’nin yükseliş dönemini yazmıştık. Fırsat bulduğumda düşüşünü de yazıcam. Kısaca bahsetmek gerekirse Takımı satın alan kişi Çin’deki yatırımdan ve getiriden o kadar memnun kalmış ki, takımı bir kenara atıp Çin pazarındaki futbol faaliyetlerine yönelmiş. Hala da devam ediyor ve oldukça başarılı. Tabi bu duruma isyan eden taraftar Supporters Trust(Taraftar Derneği) adında bir oluşuma giderek takımı satın almış ve takımın hisseleri dernek üyeleri katkıları oranında paylaştırmış. İster misiniz futbolun Global markası Manchester United da taraftarların eline düşsün. Neden olmasın?

Bu arada hep aklımda, Endüstriyel Futbolu kötülüyoruz çoğu zaman. Ama Hoffenheim gibi örnek de mevcut hepinizin bildiği gibi. Yani aslında mevzu sadece para da değil biraz da kişilerde. Ki bence bu herkes için geçerli bir durum bu. Kimisi gücünü ülkede iktidarı devirmek için kullanır, kimisi gider ada satın alır bir başına kendi toprağında kendi düzenini kurar. Tercih meselesi...

Hiç yorum yok: