12 Şubat 2010 Cuma

Ertuğrul Sağlam


Türkiye Süper Ligi'nin en çok gol atan 14. oyuncusu Ertuğrul Sağlam. Futbol'a yaşadığı Ereğli'nin Ereğli Erdemirspor'un paf takımında başladı , üniversiteyi kazandıktan sonra Fenerbahçe'de devam etti. Gaziantepspor tarafından keşfedilen Ertuğrul, ilerde ki başarılı futbol kimliğinin ilk profesyonel adımını atmış oldu. Dikkatleri ise 1988-1994 yıllarında oynadığı Samsunspor'da çekmeye başlamış ve 3 büyüklerin transfer listesine girdi. Bu üç takımında Ertuğrul için verdiği kıyasıya mücadeleyi Beşiktaş kazanmış ve 6 yıl boyunca da takımda başarılı bir oyun ortaya koymasını sağlayan imzayı attırmıştır. John Benjamin Toshack tarafından defans oynatılan oyuncu aslında bir forvet oyunsudur. Beşiktaş macerasından sonra Erman Güraçar karşılığında Samsunspor'a gönderilen oyuncu, Beşiktaş'dan futbolcu olarak yüreği buruk ayrıldı. 2003 yılında ise aktif futbol oyunculuğuna nokta koydu.


Ancak futboldan kopma niyeti hiç olmayan Ertuğrul, Ertuğrul Hoca olmayı kafasına takmış, Gigi Multescu ve Erdoğan Arıca'nın yardımcılığını yaptıktan sonra 2004-2005 sezonunda Samsunspor, 2005-2007 sezonlarında ise Kayserispor'un başında çalışmış ve Şampiyonlar Ligi resmi dergisi Champions tarafından, gelecek vaad eden 20 teknik direktör arasında gösterilmiştir. 2007 Mayıs'ında Beşiktaş ile anlaşmış, ancak Şampiyonlar Ligi'nde ki kötü performasn nedeni ile Yıldırım Demirören'in Lucescu ile görüşmesi karşısında kendisi için olumlu ancak, daha sonraları Beşiktaşlılara saç baş yolduracak kararı vermiş ve istifa etmiştir. Bu sezon Bursaspor ile ligin ilk yarısını 2. sırada bitiren Ertuğrul Hoca, FIFA tarafından, Tolnay Kafkas ile beraber gelecek vaad eden teknik direktör olarak gösterilmiştir.

Spor akademisi mezunu ve master sahibi Ertuğrul Hoca'nın en beğendiğim yönü, maç esnasında futbolu okuyarak, oyuna yaptığı müdahalelerdir. Gerek 2-3 kazanılan Beşiktaş maç, gerekse de kupada 3-0 rövanşında Fenerbahçe maçında takımın 10 milyon €'luk oyuncusu sakat Sercan'dan yarı yoksun gösterilen performans-her ne kadar dramatik bir sonla bitsede- "Türkiye'nin Alex Ferguson'u ben olacağım" demecini veren Ertuğrul Sağlam'ın biz futbolseveri heyecanlandırak çok iş yapacağının birer kanıtı gibi adeta.

Kayserispor başında iken sadece UEFA kupası 1. turunda avrupa arenasında boy gösteren Ertuğrul Hoca, Bursaspor ile bu sezon ki mücadelesi sonucu, tekrar avrupada oynama hakkı kazanması ise şu an tek temennim. Çünkü 2006'dan bu yana daha da olgunlaşan , futbol fundemental'ı da çok yüksek olan Ertuğrul Hoca'nın avrupada başarılı olmasını öngörüyorum ve elinde ki mevcut Bursa kadrosu ile bunun ne kadarını başarabileceğini izlemeyi dört gözle bekliyorum.

Ülkemizde ki yabancı teknik adam furyasına karşı, başarılı performansları ile dikkat çeken Türk teknik adamlarımızın değerlendirilmesinde ise malesef yorumlar biraz can yakıcı oluyor. "Türkiye'nin Alex Ferguson'u ben olacağım" açıklaması yapan 40 yaşında ki genç bir teknik adamın, futbol bilgisini bile bile ve yaptığı pozitif tüm müdahalelere rağmen, negatif eleştirilerin ardı arkasını kesmemek adil olmuyor malesef. Umarım Ertuğrul Hoca gibi, Tolunay Hoca gibi daha nice başarılı teknik adamlarımız yetişir ve gerçekten futbol konuşuruz bu nesillerle beraber.

1 yorum:

Pascal dedi ki...

beşiktaş ile de şampiyonlar ligi tecrübesi var hocanın.. bu da gözden kaçmasın...