8 Mart 2010 Pazartesi

Büyük Takım: Eskişehirspor


Her ne kadar uzunca zamandır blogdan uzak kaldıysam da bu soğuk günde iş çıkışı yapılacak daha iyi bir iş bulamadığımdan kahveye eskişehirspor-gs maçını izlemeye gittim. Bazen bu blog yazma işini ciddiye alıp kendimi spor yazarı gibi hisseder oldum. Çünkü başlığı maçın 60. dakikasında falan hazırlamıştım. Tıpkı önümüzdeki maçlara bakacağız, lig uzun bir maraton, buraya puan ya da puanlar almak için gelmiştik kadar klişe olan bir futbol deyişi geldi aklıma. Eskişehirspor kötü oynadığı maçı kazanmayı bildi,büyük takımsan kötü oynasan da kazanacaksın. Hani Pascal dahil bir çok kişi diyor ya, hep Galatasaray,Fenerbahçe,Beşiktaş kaybetti diyoruz da neden Anadolu takımları kazandı demiyoruz diye. Buyrun işte; Eskişehirspor bugün kötü oynadığı maçı kazanmayı bildi! Çok çok iyi niyetli olursak defans oyuncularına pres yapıp hataya zorladı diyip bir artı çıkarabiliriz. Ama dedim ya çok çok iyi niyetli olursak. Zira ilk golde durup durueken Mehmet Topal'ın attığı saçmasapan pası Servet önündeki topa vurmaktan vazgeçip rakibine bırakmasında bir hataya zorlama var mı bilinmez.İkinci yarının başında yine Servet'in ters ayakla müdahele etmeye yeltenip zamanlama hatası yapmasına ne demek lazım o da bir muamma.
Maçın adamı şüphesiz Koray. Kendi ceza sahası üzerinde Galatasaray akınını elle kesip, devamında elle önüne aldığı topta santra yerine soyunma odasına gitmesi gerekirken bir de ikinci yarıda gol atması kaderin bir cilvesi olsa gerek. Daha sonrasında Giovani Dos Santos'un güzel oyununu haketmediği bir penaltıyla 'süslemesi' de ayrı bir renk idi. Ama en önemli pozisyon sanırım Adem Sarı'nın kendi yarı sahasından çıktığı halde ofsayt ile cezalandırılması. Her fırsatta kadınlar ofsaytı anlamaz diye gevrek gevrek gülüp şakalar yapan ben, buna ne diyeceğimi bilemiyorum. Maçın elle oynamadan kaynaklanan tek sarı kartının 90'lı dakikalarda gelmesi de yüzümü güldürmedi değil.
Oyuna gelince 60'lı dakikalarda benim için bitti zaten maç. Galatasaray'ın 'all together' hücuma çıkması ve Galatasaray'ın orta sahada bıraktığı boşlukları değerlendirip kontra atak arayan Eskişehirspor, heyecanlı ama futbol açısından boş bir oyun sergiledi. Neyse lig uzun bir maraton,önümüzdeki maçlara bakalım.

Hiç yorum yok: