29 Nisan 2010 Perşembe

Cüneyt Çakır


Son günlerde, lig maratonunda sonuna doğru gelirken maçlarda ki hakem yönetimleri en çok tartışılan konu. Özellikle maçların sonucunu etkileyecek türden kararlar, kamuoyuda çokca yer ediyor ve spor basını hakemlerin kararlarını dilinden düşürmüyor.

Dün gece ki Barcelona-Inter maçının hakemi Frank De Bleeckere, sonuca hatta şampiyonaya etki edecek bir kararın altına imza attı. Maç, Inter'in 10 kişilik savuması ile iyice kısırlaşmışken, Pique'nin golü ile umutlanan Barca, yırtıcı futbolunu bir vites daha yükseltmiş, tur için elinden geleni yaparken, ceza yayı üzerinde, oyuncular birbirine çok yakın durumda ve top karamboldeyken hakemde pozisyona çok yakındı ve elle oynamayı görerek pozisyonun ardından gelen Bojan'ın golünü iptal etti. Kolay değil 85-90 bin Barcelona taraftarı önünde, avuçlarında tuttukları tur şansını almak.

Bugün ise Cüneyt Çakır, UEFA Avrupa Ligi'nde Fulham-Hamburg maçını yönetecek. Avrupa arenasında kalan tek temsilcilerimiz hakemlerimiz malesef. Dün gece ki maç gibi futbol adına ne kadar olumlu bir maç geçeceği bilinmez ancak, hakemimizden, Bleeckere kadar soğuk kanlı ve sağduyulu bir yönetim bekliyoruz.

Başarılar Çakır...

Hiç yorum yok: