14 Nisan 2010 Çarşamba

Var Mısın Kupasına?

Dün akşam ki maçtan sonra finale yükselen Fenerbahçe, gözlerini bugün Antalya'ya dikmiş, rakibinin kim olacağını bekliyordu. Saat 20:00'de başlayan Antalyaspor-Trabzonspor Ziraat Türkiye Kupası yarı finali, gerçektende üst düzeyde mücadele gücü dolu bir karşılaşma oldu. 1-0 Antalyaspor kazanmasına karşın ilk maçın avantajı ile Trabzonspor finale yükseldi.

Bir kere tüm yorumlarımdan önce şunu belirtmeliyim ki, her iki tarafın oyuncularını yürekten tebrik ediyorum. Hava koşulları, saha koşulları futbol oynamaya gerçekten de çok elverişliydi. Bununda karşılığını yüksek tempolu, mücadeleci bir futbol izleterek verdiler seyircilere.

Trabzonspor, ilk maçın skor avantajı ile maça çıktı. Antalyaspor ise saldırgan ve isteyen taraftı tüm bölümlerde. Taktik anlayış açısından Trabzonspor skoru koruma, bir gol atarsamda daha da rahatlarım mantığını güderken, Antalyaspor'un ise sadece final parolası ile çıktığı apaçık belliydi.
Trabzon adına, Giray ve Egemen'in gerideki üstünlüğü ve uyumu gerçekten de müthişti. Colman'ın ise ön libero gibi tüm topları keşisi isabetli pasları yanısıra, ikinci yarıda ki takımı hucüma kaldırma görevini maçın ölü adamı Alanzinho'dan alışı benim adıma onu maçın adamı yaptı. Antalyaspor cephesinde ise, Galatasaray'dan tanıdığımız isimler Yalçın ve Necati hırslı futbolları ile göz doldurdu. Jedinak farklı bir görev üstlenmesine rağmen, bu görevinde altından rahatlıkla kalktı. Özellikle de Antalyaspor'un kaptığı toplarda yaptığı kısa ve hızlı paslaşmalar sonrası öldürücü pas ile hucümda çoğalması, benden Şifo'ya bir tebrik daha yollamama neden oluyor. Helal olsun Mehmet Özdilek.

5 Mayıs 2010... Bir taraf adına 27 yıllık özlemin son bulabileceği , diğer taraf içinse Mayıs 1996'da kaptırılan lig şampiyonluğunun öcünü alma şansı yakalanılmış bir maç.

ps. Bir paragraf da maçın hakemi Yunus Yıldırım'a. Geçtiğimiz günlerde, Oğuz Sarvan, Türkiye'de ki hakem eğitimlerinin Avrupa'da ki ile aynı olduğunu belirten bir açıklama yapmıştı. Ya Yunus Hoca'nın bu eğitimlerde devamsızlığı baya bir çok, ya Oğuz Sarvan Yunus Hoca'dan habersiz, ya Avrupa kendini bozdu!, ya da, ya dası çok da açık değil mi zaten...

1 yorum:

Marat dedi ki...

bu iki takım kupa finalinde ilk defa karşılacakmış.