16 Nisan 2010 Cuma

Zorunlu Açıklama!!..

Mayıs 2000 tarihinde, Türk futbol tarihinin kulüpler klansmanında gelebildiği en üst mertebe olan UEFA Kupası(şimdiki adı ile UEFA Avrupa ligi) şampiyonluğunun kutlamalarında, uzun maratonun ardından gelen kupayı kader birliği ederek, takımın iki kaptanı Hakan Şükür ile Bülent Korkmaz kaldırmıştı. Tarih Nisan 2010'u gösterirken de bu ikili hala Galatasaray adına ortak! açıklamalarda bulunarak kader birliğine devam ediyor. Ortak dediysem, farklı mekanlarda ortak görüşlerinden bahsediyorum.

Malum Sami Yen'de ki son lig maçında taraftar, hem avrupada hemde ligde ki kötü gidişatı beğenmeyerek toplu isyana başvurmuş, maçın ilk 5 dakikalık diliminde sessiz kalmış, pankartları ters asmış, kaptanını yuhalamıştı. Hatta dahası da var. Ara transferde havaalanında "Yeter! Haldun Üstünel Yeter!" şeklinde yöneticisine slogan atanlar, bu kez de top her Jo'ya gelişinde yuhalayarak, kendi mabetlerini ne hale getirdiler. Arda Turan'a bestelenilen slogana hiç girmiyorum.

Bu olaylar üzerine, efsane kaptanlar(şimdi ki televizyon yorumcuları), Galatasaray'ın ve Arda'nın bu tepkileri hak edip etmediği, karşı tepkinin ne olacağı, bu tepkilerin nerden çıktığı gibi konularda yorum yaparken, her ikisininde değindiği ortak görüş, tüm bu olanların arkasında yönetimden kaynaklandığı şeklindeydi. Hatta Bülent Hoca, kendisi takımın başındayken benzer bir olayın kendisine de yapıldığını iddia etmiş. İddia diyorum, çünkü doğruluğu kanıtlanmamış.

Galatasaray yönetimi de, bugün resmi sitesinden bir açıklama yapmış. Buyrun okuyun. Emekliliği gelmiş eski kaptan H.Şükür'e, teknik direktörlüğü sırasında sabırsızca gönderilen yine eski kaptan Bülent Korkmaz'a, onlar hiç Galatasaray'lı değilmişcesine edilen sözleri okurken acaba benimle aynı şeyleri hissedermisiniz bilmiyorum ama ayıp etmiş kim bu yazıyı yazdırmışsa.

Futbol endüstrisinin ne kadar büyük ve rantlarla dolu olduğunu söylemek yersizdir. Herkes biliyor neyin ne olduğunu. Bu nedenle, kaptanların söylevlerinde elbette ki reyting kaygılı abartmalar olabilir, yersiz eklentiler olabilir. Ancak 105 yıllık görkemli tarihi barındıran bir camianın, birlikte büyük başarılara imza attığı iki kaptanına böyle ithamlarda bulunmayıp, açıklamalar gerçeği yansıtmıyorsa! bunu söylemenin binbir türlü yolu olduğunun farkındalığı ile bir açıklama yapsalar belki zararın neresinden dönülse kardır dedirtebilecekti bize. Yazık ki ülkemizde anca öldükten sonra kıymete biniyorsun. Yazık...

Hiç yorum yok: