9 Mayıs 2010 Pazar

Biz İzmirliyiz...

Fotoğrafa bakıp da aldanmayın. Öyle siyasi içerikli bir yazı yazma derdinde değilim. Ama biz İzmirliyiz. Biz "gavur"uz. Biz medeniyiz. Biz yeri geldiğinde tepkimizi koymayı biliriz. Biz konuşmuyorsak, bir şeyleri bilmediğimizden değil, efendiliğimizi koruduğumuzdandır. Biz İzmirliyiz. Biz kordonda kızlı erkekli oturup gece yarılarına kadar içki içerek, muhabbet edecek ve kolay kolay kavga çıkarmayacak kadar fark yaratmış bir şehiriz. Ki açık alanda, çimlere oturarak, polis korteji eşliğinde içki içilebilecek ülkemizde ki tek kamuya açık alanda yine meşhur Kordon'umuzdur. Bugün bizim için önemli bir gün, bu gün bizim için özel bir gün.

7 yıl oldu. Tam 7 yıldır, Türkiye'nin en büyük 3. ili olan İzmir'in bir tane bile takımı bulunmuyordu Süper lig'de. İşte bugün bu zinciri kırdık. İyisi ile kötüsü ile bunu başaran Bucaspor'a yürekten bir teşekkür.

Turkcell Süper Lig tarihinde mücadele edecek 6. İzmir takımı Bucaspor (Altay,Göztepe,Karşıyaka,Altınordu, İzmirspor). Bir sezon evvel TFF 2.lig'den Bank Asya'ya, Bank Asya'dan da Süper Lig'e, fire vermeksizin çıkan 4. takım(Erciyes, Kasımpaşa, Gençlerbirliği OFTAŞ).

2010-2011 sezonunda Bucaspor'a Turkcell Süper Lig'de başarılar diliyor ve bu başarının daim olmasını temenni ediyorum...

Birazcık da özeleştiri yapmak gerek.

İzmir takımlarından Altay ve Karşıyaka'da play-off lara kaldı ve süper lig mücadelesine devam ediyorlar. Gönlümüzden geçen buradan da bir süper lig takımı çıkarıp, 2 takımla bu mücadele içinde varolabilmek tabiki de. Ama bunu kaldırabilecek altyapı malesef ki şehrimizde mevcut değil!. Atatürk stadı, o eski görüntüsünden fazlaca uzakta. Bırakın futbol oynamayı, uzaktan baktığınızda binanın yorgunluğu açıkça belli oluyor. Alsancak stadı ise Atatürk'e nazaran daha iyi belki ama kapasitesi Bank Asya'ya bile az geliyordu. Bu nedenle Süper lige asla yetmez. Geriye kalan Buca Stadı ve Cemil Şeboy Tesisleri. Buca Stadı zaten kullanmaz durumda ki kullanılmıyor da zaten. Bu dörtlü arasında bir tek 1998 yılında yapılan Cemil Şeboy tesisleri en iyi durumda. Fakat onunda Süper lig'e yetmeyeceği aşikar. Peki bu stadlarla süper lig de nasıl İzmir'e yaraşır kaliteyi göstereceğiz?

Gazete de bir kaç hafta evvel, Buca'nın süper lige çıkması durumunda, mini bir Şükrü Saraçoğlu yapacağı haberlerini okumuştum. Süper Lig geldiğine göre, stadda gelir umarım. Yoksa durum pek de iç açıcı görünmüyor.

Birde Pascal'la kombine bilet planımız vardı. Her ne kadar gönlümüzden geçen takım Karşıyaka olsada, Karşıyaka play-off larda çıkamazsa Bucaspor kombineleri bizi bekliyor olacak. Kendi şehrimizde Süper Lig heyecanını tatmak ayrı bir lezzet. Yazın Dünya Kupası, yaz sonrası ise Süper Lig. Güzel bir 2010 sonu ve 2011 başlangıcı böyle olsa gerek.

2 yorum:

Pascal dedi ki...

ulan olm izmirli olmayı sadece kordonda içki içmekle mi özetledin? :)) bizimki de hayat mı yaa? alkol varsa, medeniyiz :)) ayrıca playoffların sonunu bekleyelim.. bakarsın karşıyaka da çıkar.. o zaman buca yerine ksk kombinesi alırız.. :))

9.15 dedi ki...

Eğer izmirliliği anlatmaya kalksaydım baya bi yazardım. Konunun da dışına çıkmak zorunda kalırdım baya. Neyse böle de güzel :))

Belki karşıyaka çıkarsa fiyatlar da düşer mi acaba? Neyse bekleyelim görelim..