17 Mayıs 2010 Pazartesi

Çilekeş Beşiktaş Taraftarı

Gündem her ne kadar Bursaspor'un şampiyonluğu olsa da, dededen Beşiktaş'lı, George Best hayranı ve Total Futbol programının isim babası Ali Ece, haber1903 için yazdığı yazı ile yine müthiş tespitler de bulundu. Önce bir okuyun isterseniz.

Mustafa Denizli'nin başarılı kariyeri arkasına sığınarak, onu bir şal gibi kullanıp, yönetim hatalarını ört pas etmeye çalışan Yıldırım Demirören ve yönetiminin ne kadar büyük yanlışlar yaptığını gözler önüne seriyor bu yazı.

Aslında herşeye baştan bakarsak olayın gerçekliğini daha iyi anlama olasılığımız artıyor. 2009 yılında Ertuğrul Sağlam'ı gönderen yönetim, "hiç bir takımı sezon ortasında almam" diyen Mustafa Denizli'yi takımın başına getirmiş, Denizli'nin kehanetleri doğru çıkmış ve çok da başarılılarmış gibi şampiyonluğu ölesiye kutlamışlardı. Sağlam'ın ikinci devrede aldığı Bursa ise ligi 6.sıra bitirdi. Ardından yönetimin izlediği transfer politikası(klişe ama en doğru örnek Tabata'ya 8milyon€ vermek), 2009-2010 sezonuna GS ve FB'nin galibiyetler serisi ile başlaması karşısında taraftarın güvendiği tek şey, Denizli ve tecrübeleri idi.

Mustafa Denizli'nin teknik direktörlüğünü övecek ya da yerecek değilim. Bu tamami ile saygısızlık olur. Ancak Ertuğrul Hoca'nın oyun zekası gerçekten de müthiş. Ligin ilk yarısında nerdeyse tamamı suyla kaplı sahada oynanan maçta yaptığı hamlelerde maçı Bursa'ya getiren Sağlam, teknik direktör oyuna nasıl müdahale edip de maçı kazanır diye soranlara müthiş bir galibiyetle cevap verdi. Samsunspor'u çalıştırırken gözüne kestirdiği Ivankov'u önce çalıştığı Kayserispor'a ardından da Bursaya getirtip, ligin en iyi kalecilerinden biri haline getirdi. FIFA tarafından kendisine verilen gelecek vaad eden teknik direktör ünvanını sonuna dek hak ediyor.

2004 yılında Teknik direktörlüğe başlayan Ertuğrul Hoca'ya nazaran 1987'de teknik direktörlüğe başlayan Denizli her ne kadar Ertuğrul Hoca zamanında Beşiktaş ile Şampiyonlar liginde Marsilya'yı ve Liverpool'u yense de gönderilmesi altında yatan neden komplo teorisi gibi gelse de genç bir teknik adamın kariyerine nazaran Denizli gibi tecrübeli bir hocanın kariyeri ile yapılan yönetimsel hataları ört pas edebilmek olsa gerek. Giderken de "15 genç oyuncuyu A Takıma kattım" diyerek gitti Sağlam.

Şuan da ise aynı Ali Ece gibi, bir çok Beşiktaş taraftarının bu genç oyunculardan ümidi malesef ki yok. Nedeni ise aslında gözümüzün önünde duruyor : "11 tane sözleşmeli yabancısı bulunan Beşiktaş borsaya Quaresma görüşmelerinin başladığını bildirdi."

2 yorum:

Marat dedi ki...

yanlış hatırlıyorsun..inter i değil liverpool u yendi. liverpool,marsilya ve port vardı grupta..

Pascal dedi ki...

interi yenen fenerbahçeydi...