3 Mayıs 2010 Pazartesi

Son Nefesler...

Yaz geliyor artık iyiden iyiye. İzmir'de şort giymeye başladık bile. Diğer illere duyurulur. Vitrinleri yavaş yavaş süsleyen Dünya Kupası eşyaları ile liglerin bitişlerini hatırlatan çekişmelere bir göz atalım dedim. 5 major ligi ele almak istedim. Süper ligimiz, la liga, bundesliga, premier lig ve serie A.

1.Turkcell Süper Lig:

Ligde son haftalar yaklaştıkça düşme hattı kesinleşti artık. Bitime 2 hafta kala oynanan maçlardan sonra Denizli'den sonra Diyarbakır'da düşmeyi garantiledi. Zirvede ise süren kapışma da, şampiyonluğa en yakın 2 takımdan Fenerbahçe 70, Bursaspor ise 69 puanda ve ligde ki 5.farklı şampiyon olabilmek adına Fenerbahçe'nin ensesinde. Ancak son 6 maçında 18 puan toplamış Fenerbahçe'yi aldıkları 11 puanla yakalamaları daha da zorlaşmış duruyor.

2.La Liga:

La liga'da bitime 3 hafta kala ezeli rakipler yine zirve yarışında nefes kesmeye devam ediyor. 90 puanla zirvede yer alan Barcelona son 6 haftada 16 puan kazanarak zirveyi elden bırakmıyor. 89 puanla Barca'yı takibi sürdüren Madrid cephesi ise 6 haftada 15 puan toplayarak, ensesine ensesine doğru üflüyor Barca'nın. Zirveyi bu sene çok daha fazla istiyorlar. Düşme hattında ise puanlar birbirine çok yakın açıkcası. 15.sırada ki Zaragoza'nın 37, 16. sırada ki Santander'in 36, 17. Malaga ve 18. Tenerife ise 35 puandalar. Ancak bu yarışta 18. Tenerife son 6 haftada aldığı 10 puanla düşmemek adına son nefesini iyi kullanan tek takım görüntüsü çiziyor. Zaragoza 8, Santander 5, Malaga ise 4 puan toplayarak tehlike çanlarını 1 seviye daha üste taşımış durumdalar.

3.Premier Lig:

Premier Lig'de ise Man Utd, Liverpool'un "En fazla şampiyon olan" rekorunu kırmak adına verdiği mücadele de 9 hafta kala 82 puanla 2.sırada. Birinci Chelsea 83 puanda ve ensesinde Man Utd'in nefesini hissetmesine rağmen son 6 maçta 15 puan toplayarak şampiyonluğa giden yolda emin adımlarla yürüyor.(Her ne kadar Liverpool galibiyeti için, liverpool ünvan kaybına tahammül etmemek adına yenildi şaibeleri çıksada) Man Utd ise son 6 maçta 13 puan toplayarak zirveden oldu. Bakalım tekrar elde edebilecekler mi kısıtlı zamanda? Düşme hattında zaten garantilemiş Portsmouth'dan sonra Burnley ve Hull City'de düşmeyi garantileyen takımlar. 4. Tottenham(67) ile 5. Man City(66) arasında ki ŞL katılma savaşında City son 6 haftada topladığı 13 puanla ŞL'ni iyice zorluyor ve Tottenham'ın hata yapmasını bekliyor. Bir yandan da 6.Aston Villa(64)'ya elinde ki AL'ni kaptırmamaya çalışıyor. Villa'nın 6 haftada aldığı 11 puan, avrupa arenasında olmak için malesef ki yeterli gözükmüyor.

4.Bundes Liga:

Bundesliga'da ise ŞL finalisti, arap atı Bayern 3 kulvarda da başarıya doğru ilerliyor.(Kupa,ligi, ŞL) Bu hafta sonu son maçını oynayacak olan, 67 puanda ki lideri, 64 puanla izleyen Schalke 04'ün, liderlik adına son 6 haftada 11 puan almış Bayern'i aldığı 9 puanla yakalaması zor görünüyor. Düşme potasında ki takımlarda Freiburg 6 haftada aldığı 9 puanla şuanda 17. sırada ve düşme hattının içinde olan Bochum'la puan farkını 4'e yükselterek daha rahat durumda. Ancak Nürnberg adına işler iyi gitmiyor. Bochum'la aynı puanda olmaları sıkıntılı görünüyor onlar için. Hannover 96 ise 6 haftada 7 puan alıp 2 puan fark açtı. Görünen o ki Nürnberg-Bochum ikilisinden biri Hertha'ya eşlik edecek. Bundesliga'da ŞL savaşı Leverkusen(58) ile Bremen(60) arasında. Ancak hızlı giden atın diye başlayan söze uygun bulgumuz Leverkusen 6 haftada aldığı 5 puanla, 15 puan almış Bremen'den bu fırsatı alması zor. 54 puan 6. sırada bulunan Schalke 6 haftada 16 puan alarak, 5.sırada 57 puanda ki Dortmund'dan AL'ni kapmak için elinden geleni yapıyor.

5.Serie A:

Seria A'da Kupa'da 5 Mayıs'da karşılaşacak Inter-Roma sadece kupa için değil, lig şampiyonluğu içinde savaşıyorlar. Bitime 2 hafta kala, 76 puanda ki Inter'i, son 6 haftada 15 puan alarak 74 puana ulaşan Roma yakından takipde. AL hakkı olan Palermo(61), 63 puanda ki Sampdoria ile ŞL için mücadelede olmasına karşın 6 haftada 15 puan toplayan rakiplerine aldıkları 13 puanla kalan maçlarda nasıl kafa tutacaklarını göreceğiz. Ligde 27 kez mutlu sona ulaşan en başarılı takımlardan sayılan Juve ise şikeden beri toparlanabilmiş değil. 55 puandalar ve 56 puanda ki Napoli'nin elinden AL vizesini almak istiyorlar. Düşme hattında Atlanta, Siena ve Livorno düştü.

5 major ligde son durum böyle. Çekişmeler, mücadeleler hat safhada ve hepsi de Dünya Kupası'na şampiyon ünvanı ile gitmek istiyorlar. Lig bitimi neler der bilinmez. Ama son bir nefes kalan herşey. Sonra büyük bir festival: Dünya Kupası....
P.S. ŞL=Şampiyonlar Ligi , AL= UEFA Avrupa Ligi


4 yorum:

Marat dedi ki...

hangi ligde kaç hafta kaldığını da yazsaydın ya çocuk:)

9.15 dedi ki...

patrona görünmeden yazmaya çalışmak böyle olsa gerek:)) hemen güncelliyorum...

Pascal dedi ki...

burda da ptron var bak yakalıyo hemen :))

9.15 dedi ki...

farkettim ya :)) olsun seviyoruz biz patronumuzu.. :)