13 Temmuz 2010 Salı

Altyapının Anlam ve Önemi


Mesut Özil'in Türk Milli Takımı'nı seçmemesini tartışaduralım, İngiltere iğneyi kendisine batırmış bile.

Ne olacak bu İngiltere'nin hali sorusuna cevap yine oradan Manchester semalarından gelmiş: Çözüm Stalybridge'de!

Stalybridge Celtic kulübü Pro21 programı ile Profesyonel futbola girmek isteyen gençlere bir fırsat sunuyor.Altyapılar ya da bize daha yakın adıyla futbol okulları çok da şasılası bir durum değil ancak bu programın diğerlerinden farkı sadece futbolcu yetiştirmemesi. Futbolcu olmak için yeterli olmayanlara spor endüstrisi içerisinde bir yer edinmeyi de sağlayacak kapsamlı bir eğitim sunuluyor. Böylece tüm katılımcıların sahada veya sahadışında ama spor camiası içerisinde yer alması sağlanıyor.

Programın kurucusu Stalybirdge 21 yaşaltı takımının menajeri Alan Keeling daha önce de yöneticisi olduğu akademi takımını Conference ligindeki genç takımı şampiyon yapıp Ulusal lige çıkarmış ve Kupa finaline taşımış.

Brezilya da Pro Lisans aldıktan sonra tekrar kulübüne geri dönen Alan,A takım menajeri Jim Harvey in yardımcılığına getirilmiş ve takımı Morecambe FC ile yaptığı gibi daha da yukarılara taşımak için çalışmalara başlamış.

Alan'ın futbol vizyonu Alman disiplini, İspanyol'ların başarılı pasları,Hollanda'nın teknik kapasitesini ve Uruguay'ın sahaya yayılma yeteneklerini kapsayan küresel bir görüş. Yetiştireceği futbolculara bunu kazandırmayı hedefleyen Alan, İngiltere'nin büyük turnuvalardaki başarısızlığına bu şekilde çözüm üretmeyi hedefliyor.

Programa katılanlara verilen NVQL2(National Vocational Qualification) sertifikası İngiltere'de tanınan ve aldığı eğitimi kanıtlayarak kişilerin bir sonraki adımlarına yardımcı olacak.

Her ne kadar program İngiltere'de olsa da belli ücret karşılığı Türkiye'den de katılmak mümkün. İmkanı olan ve futbol endüstrisinin bir yerinde yer almak isteyenler için kaçırılmayacak bir fırsat. En azından ülkemizde de bu tip programlar olana kadar. Belki de bunu yerinde görüp bir benzerini ülkemize getirmek için.

İlgilenenler bana ulaşabilir ya da aşağıda iletişim adreslerini bulabilir.

iletişim:office@stalybridgeceltic.co.uk or 0777-337-1587

Hiç yorum yok: