29 Temmuz 2010 Perşembe

Guti ve Quaresma transfer mi?

Orda burda, gazetelerde, televizyonda, bloglarda çok şeyler yazıldı, çok şeyler söylendi. Mesela -Sn. Gürcan Bilgiç- " Guti ve Quaresma yı almak, transfer yapmak değildir, sadece taraftara oynamaktır " gibi bir cümle bile kurdu.. Bu nedir yaa? Verilen paraları geçtim, dökülen dilleri geçtim, ki çok büyük paralar da verilmedi aslında... Her şeyi geçtim, yıllarca Avrupada hep bi yerlerde karşımıza çıkmış adamlar Türkiyede oynayacaklar artık.. Ve söylenenler, istenenlerin % 10 u bile gelirse, Galatasaray, Fenerbahçe ve diğer tüm takımlar için de konuşuyorum, Süper Lig ne olur acaba??


Quaresma, benim son dönemlerde gördüğüm, izlediğim en yetenekli futbolculardan biri.. Hatta bazı özellikleriyle en yetenekli bile olabilir. Ama profesyonellik anlamında aynı şeyleri söylemek mümkün değil tabi. Mesela çok fazla itiraz edeceğine ve kart göreceğine kesin gözüyle bakıyorum, özel hayatı nolur, kestirmek zor. Ama bence şöyle bir gerçek var ki, bu transferler Beşiktaş ve Demirörenin son şansları olduğu gibi, Beşiktaş da Q7 için son bir şans. 2 yıldır gol bile atamamış bir Quaresma, kariyerine kaldığı yerden devam etmek istiyorsa, yeniden doğmak zorunda Türkiyede..


Yıllardır, Real Madrid gibi bir takımda genelde yedek bekleyip bunu hiçbir zaman sorun haline getirmeyen (Zidane, Makalele, Alonso gibi oyuncuların da etkisi çok büyük tabi) ve oyuna her girdiğinde de görevini fazlasıyla yapıyor olduğunu gördüğümüz, arapas üstadı bir orta saha Guti. Bir kere profesyonel, tecrübeli. Şimdi bu adam transfer değil, öyle mi? Hagi neydi peki? Hagi de taraftarı mı kandırmak için alınmıştı yani?? Bu zihniyetle olmaz, lütfen, başarılı olacaklar demiyorum, Türkiyede izleme şansı bulacağız diyorum, ki başarılı olmamaları için de bir sebep yok ortada, yönetim anlayışını saymazsak...

Son olarak da sevgili Aslının da değindiği bir konu var. Bütün stadı doldurup, Gutinin imza törenini şova dökmüşsün, ki bu sezon bunu ikinci kez yapıyosun. Tribünler yıllardır aç bu tip organizasyonlara. Televizyonlar yayınlıyor, sen çıkıyosun ve Fenere küfrediyosun. Ayıp, ayıp, çok ayıp... Nereye varacak ki bu işler? Bırak adam da eğlensin, bırak belki Fenerbahçeliler de takdir edecek bir gün bu adamları, etmiyorsa da onun ayıbı olsun. 1-0 yenik başlama... Yanlış yapıyorlar, şimdi yarın önür gün Fener tutsa getirse bir yıldızı, aynı tepkiyi onlar göstermezse eğer utanmıyacakmısın? Ya da gösterirse bozulmayacakmısın?

4 yorum:

Marat dedi ki...

uzun zaman sonra yine yazını görmek güzel.
GÜrcan Bilgiç ne dedi,nasıl dedi bilmiyorum ama bence Guti yi getirmek çok önemli bir iş değil. Real Madrid den ayrılacağı belli,yaşı 34..Schuster daha önemli bir hamle bence. Ha bu Guti yi kötü oyuncu yapmaz elbet. taş olur bu adama kötü diyen adam taş.Şu lige gelmiş en madalyalı futbolcu olsa gerek.bu saatten sonra sadece keyif için oynasa ve o keyfi bizlere verse yeter.

stalker dedi ki...

beşiktaş'ın ihtiyacı olan neydi? adam eksiltebilecek, her an skoru değiştirebilecek, sıkışan oyunu açabilecek bir kanat oyuncusu. quaresma geldi. muhtemelen ikna edilme sürecinde taraftar ve kulübün yapısı etkili olmuştur. hiçbir yerde göremeyeceği ilgiyi ve sevgiyi gördü. vikingur maçlarında gösterdiği hırs ve istek ortada.

ikincisi guti. oyun görüşü olarak muhteşem zaten. mücadeleci yapısı ve pozisyon bilgisi sayesinde bölgesinde büyük bir açığı kapatacak. çocuk fizikli tabata ve çıtkırıldım delgado'nun yapamayacağı bir şey bu da. yusuf'u hiç saymıyorum bile. sonuçta beşiktaş ihtiyacı olan transferleri yaptı. imza törenleri bu gerçeği geri plana düşürse de durum böyle. gürcan bilgiç denen dangoz daha guti'nin hangi ayağını kullandığını bilmiyor. gitsin fotomaçlarda lümpenlik yapsın.

Pascal dedi ki...

quaresma dediğim gibi kendisini göstermek zorunda.. gutinin böle bir takıntısı olmasa da, sonuçta guti... yıllardır onun yaptığı işi yapan olmadı beşiktaşta.. belki giunti ve tayfur yapmıştı 2003 te biraz ama onlar da daha defansifti ve guti kadar da teknik değillerdi.. gutinin transferi çok büyük olmayabilir maratın dediği gibi ancak guti türkiye için büyük bir futbolcu.. ben umutluyum, ben mutluyum... ki zannediyorum ki her beşiktaş taraftarı da benim gibi düşünüyordur.. ilk haftayı iple çekiyorum, ne de olsa izmirde maç :))

Marat dedi ki...

daha önce de söylediğim gibi beni en çok sevindiren schuster in gelmesi..hoş, del bosque yi de gördük ama..herneyse..quaresma dan guti den umutlanmamızın sebebi bu bence..ortega yı lorant a,anelka yı daum a emanet etme hatasını yapmadı beşiktaş..her şey çok güzel olacak umarım bjk adına..tecrübe kazanmış rijkaard ile darısı başımıza:)...