15 Eylül 2010 Çarşamba

Hola Europa!!

Bursaspor tarihinde ilk defa Şampiyonlar Ligi'nde yer almayı başardı geçen sezonki şampiyonluğu ile. Bu gecede ilk defa boy gösterdi bu turnuvada. Fakat adı gibi Şampiyonların turnuvasında Bursaspor'un işinin zor olduğu tahmin edilen bir durumsa da açılış maçı olması nedeni ile farklı bir görüntü ve oyun bekleyenler malesef hayal kırıklığına uğradı.

Manchester United, Valencia, Glaskow grubuna düşen Bursaspor için kendi aramızda grup yorumlamalarımızda, Rangers'la Avrupa Ligi için çekişeceğini düşünüyorduk. Bunun içinde kilit maçın içerde oynanacak Valancia maçı olacağını öngörmüştük. Bu anlamda Bursaspor'un açılış maçının Valencia karşısında oluşu ya bahtsızlık olacaktı yada büyük bir şans. İlk maçın verdiği ruhla müthiş bir maçda izleyebilirdik ama olmadı malesef ve tüm bu anlattıklarımın tek sonucu 0-4 biten bir yenilgi oldu.

Maç öncesi, gazetelerde, yorumlarda hakim olan yegane düşünce Bursaspor'un galibiyeti kazanma olasılığının çok yüksek olduğu idi. Köşe yazılarında, stad önü yorumlarında bahsedilen ve beklenen sonucun bu oluşu izleyicide de haliyle beklentileri dahada yükseltmişti. Ancak gücü ortada bir Bursaspor'dan bunu beklemek birazda hayalcilik olur. Bursaspor için güzel günler ileride, onların gelecekleri güzel günlerle dolu fakat bugün geleceği beklemek yanlış olur, kandırmaca olur. 4 gollü yenilgi beklemek de yanlış belki fakat galibiyetlerin bu kadar erken gelme ihtimalinden daha yüksek bir olasılık.

Ertuğrul Hoca, geleceği en parlak teknik direktör. Şu ana kadar Türkiye'nin yetiştirdiği en büyük hocalardan, Fatih Terim'den, Mustafa Denizli'den, Şenol Güneş'den en iyi yönleri toparlamış gibi kendi içerisinde. Harmanı ise topaklanmadan öğütülmüş. Gözleri çakmak çakmak ve ateş dağıtıyor baktığı yerlere. Bursaspor için büyük şans, tabi Bursa'da Ertuğrul Hoca için.

Bursa'nın evinde kalan maçları ManUtd ve Rangers. Rangers'dan puan alır belki ama ManUtd maçı gerçekten zor. Birde ManUtd bugün berabere kaldı ve kilit ismi Valencia'yı kaybetti. Sıradaki iki maçta bu takımla. Yani grup birinciliği garanti filan olmadan oynanacak. İşte bu dahada zorlaştırıyor bu maçı. Neyse komplo teorileri için daha erken. Bir Avrupa Ligi çıkarsa bu gruptan yeterli ve büyük başarıdır.

4 gollü yenilgi, gelecek derken Bursa ligden kopmazsa en büyük kazanç da bu olur. 4'de 4 yapan takım havasını kaybetmeden devam ederse lige renk katmaya devam eder. ~Viva Spor Toto Süper Lig~

Hiç yorum yok: