7 Ekim 2010 Perşembe

Aybaba Buca'da.

Milli takım araları bir çok kötü gidişatta olan takımlara iyigelir, keza bu konuda ki en son örnek Galatasaray. Yakaladıkları seri sonrası ligin zirvesine doğru ilerlediler. Bu aralar takımlara olumlu olumsuz yansırken, biz futbolseverlerde bu aralardan paylarımızı alıyoruz. Milli maçlar öncesi takımını bırakıp kaçan ve bir gün sonra Eskişehirspor'la sözleşme imzalayan Bülnet Uygun'dan sonra birlik beraberlik çağrısı yapan yönetim, bugün öğle saatlerinde de Samet Aybaba ile 1+1'lik bir sözleşme imzaladı ve üstünde dolaşan kara bulutları yok etti.

Teknik Direktörsüzlük döneminde adları geçen Giray Hoca, Rıza Hoca, Reha Kapsal ve Samet Hoca arasından, Samet Aybaba'nın seçilmesinin nedeni olarak Samet Hoca'nın altyapıya verdiği önem ve kulüp kültürüne yakışan kişiliği olarak gösterilmiş. Altyapı konusu açıkcası zaten Bucaspor Futbol Akademi tarafından harikulede yönetildiğine inandığım için bu konuda pek yorum yapmayı doğru bulmuyorum ama kişilik konusu, özelliklede yaşanan bu son olaydan sonra önemliydi ve bu konuda ismi geçen birçok kişi, doğruluğu tartışılmayacak isimlerdi. Samet Hoca'da keza kişiliği ile Bucaspor'a yakışacak bir antrenör olacaktır.

Sözleşme imzaladıktan sonra ayağının tozu ile tesisleri gezen ve büyülenen Aybaba'nın Bucaspor'u tercih etme nedenini şöyle açıkladı: "Bucaspor’a gelmemdeki temel neden çok iyi bir altyapıya sahip olması, yöneticileri çok istekli, arzulu ve her türlü fedakarlığı yapmaya hazır görmem ile Süper Lig’de kalıcı olmayı düşünmeleridir. Ben de bir sezondur profesyonelce katkı verebileceğim bir takımın altyapısını oluşturabileceğim bir takımla anlaşmak istiyordum. Bucaspor’da bu ortamı rahatça bulabileceğim inancındayım. A takıma altyapıdan oyuncu kazandırmamız şart. Süper Lig, yeni yapılanan kulüpler için zordur. Her kulüpte olduğu gibi Bucaspor’un da bazı sıkıntıları var. Biz hem yarışacağız, hem yapılanacağız. Bunları rahat yapmak için de maç kazanmamız lazım… Ancak iyi bir sezon geçireceğimize eminim" . Röportajın tamamını okumak içib buradan devam edebilirsiniz.

Şimdi başa dönelim, milli takım arası girmeden bu "bırakılıp gitme" olayını yaşasaydık ve bu haftasonu maça çıkmak durumunda kalsaydık, Bülent Hoca'nın rezaletinden doan sinirim sanırım dahada katlanacaktı. Uzun yıllar sonra Süper Lig heyecanını yaşabildiğim şehrimin insanlarını bu konuma getirmesidir Bülent Hoca'ya olan kızgınlığımın ana nedeni. Cam ekran karşısında izlediğimiz, yaşadığımız heyecanları, birebir yaşamanın heyecanı ve tadı daha damağımızdayken, bunu görmzden gelerek bırakıp gitmesidir onun rezaletide.

Olanla ölmüşe çare yoktur derler. Böyle olacakmış, böyle yaşanacakmış.

Sevgili Samet Aybaba hocaya yeni görevinde yürekten başarılar diliyorum.

2 yorum:

Batistuta35 dedi ki...

Diğer taraftan da uygunun gitmesiyle izmirimizin takımını rahatça desteklicem artık.Açıkçası bülent uygun varken o kadar da istemiyordum başarılı olmasını

9.15 dedi ki...

Benim en sevindiğim nokta ise, bu rezaleti yapabilen bir adam sadece 7 haftalığına İzmir'imizin havasını kirletti.