9 Kasım 2010 Salı

Uygun'un Mirasları

2010/2011 sezonunda STSL'de mücadele etmes şansını yakalayan Bucaspor sezon başında takımın başına Bülent Uygun'u getirerek ilk transferini gerçekleştirmişti. Aslında bu transferin geleceğinin olmadığını İzmir'li futbolseverler görüyorken yönetimin bu kararı almasının nedeni anlaşılamazken zaten kendisi kendince bir dille bizi haklı çıkarmanın bir yolunu buldu. İstifasının haftasına Es-Es'e imzayı attı. Tüm bunları blogda yorumlamıştık. Şimdiyse takımın başında Samet Hoca var ve Uygun'un bıraktığı mirası toparlamaya çalışıyor.

B.Uygun takımın başına geçtikten sonra 23 tane oyuncuyu takıma transfer etti. Bu oyuncuların bir kısmı eskiden çalıştığı takımlardaki oyuncuları, bir kısmı tecrübeleri ile Buca gibi takımlarda paralar kazanabilecek yaşta oyunculardı. Aralarında Manucho, Leko ve Dady gibi taktik yönden bilgili yabancılarıda katarak oluşturduğu yepyeni Bucaspor'la lige başlattı takımı. İlk maçlarda, BA1L görüntüsü çizen takıma bir türlü STSL havasını kazandıramadan takımdan ayrılan Uygun'dan sonra ise işler sarpa sarmaya başladı.

Samet Hoca'nın gelişi ile takımdaki disiplinsizlik ve yaşı ilerlemiş oyuncuları hükmetme zorluğu gibi problemler ayyuka çıktı. Samet Hoca kurt bir adam, hem takıma mesaj vermek hemde gerekli disiplin ve ruhu kazandırmak için önlemlerine başladı. Ekim ayının sonlarına doğru -ki bu gelişinden yaklaşık 22 gün sonrası oluyor- izinsiz İstanbul'a giden, primlerini alamadığı gerekçesi ile antremanlara çıkmayan ve tesisleri izin almadan terkeden Stjepan Tomas'ı verdiği raporla süresiz kadro dışı bıraktı. Ardından 1 Kasım'da yine benzer olaylar sonucu, kafasına göre takılan, antremanlara isteği doğrultusunda çıkan vs. Dady Samet Hoca'nın raporu doğrultusunda kadro dışı bırakıldı ve her ikisi de A2 takıma gönderildi. Son olarakda Malatyaspor ile yarın oynanacak kupa maçı öncesi resmi siteden yapılan açıklamada maçta yabancıların olmayacağı ve takıma A2 takımdan 5 takviye yapıldığı haberi yer aldı.

Yaşanan bu gelişmelerle, son haftalarda Kasımpaşa yöneticisi tarafından ayyuka çıkarılan oyuncu-menacer, antrenör-menacer olayı doğrultusunda Bülent Uygun'un PFDK'ya sevk edilmesi bir arada düşünülünce Uygun'un yaptığı bu transferlere şüpheli gözlerle baktırıyor. Hemde bu bakış, yaşanan gelişmelere nazaran en masum şüphe oluyor.

Teşekkürler Bülent Uygun, bıraktığın harika mirasla İzmir futbolunda çığır açmaya devam ediyorsun.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Kalemine sağlık. Bülent Uygun gibi bir karaktersiz milyonları kandırdı Sivasspor'un başında,hala bu ülkede iş bulabilmesine şaşırıyorum zaten.