31 Ocak 2011 Pazartesi

Bir Galatasaraylının Günlüğü


O kadar zor geliyor ki bazen yazmak. Yine 2 gün sonra anca toparlayabildim kelimeleri. Oysa pek çok Galatasaraylı gibi hiç aram kalmamıştı futbolla son bir kaç zamandır. Yok canım; sahadakiler kadar da değil yani.

Arkadaşın maça mı gittin, napıosun telefonuyla öğrendim Gs maçının Cumartesi günü olduğunu ve anca 30. dakikasından itibaren izlemeye başladım. İzlemez olaydım. Bende de kesin bir uğursuzluk var ama. O kahvede izlediğim maçlarda herhalde %90 ı başarısızlıkla sonuçlanmıştır.

E napalım şimdi, Comandante Hagi’yi mi suçlayalım, yoksa ülkede en sağlam futbol CV sine sahip (TFF,Galatasaray,İstanbulspor,Şekerspor,Galatasaray) Sportif Direktör Adnan Sezgin’i mi? Tamam o kadar klüpte çalışıp da hangisinde başarılı olmuş diye sormak yok. 70 küsur yaşındaki hocanın işi bırakmasından sonra takımın kadrosunu belirlemekle övünen Adnan Polat’ı mı suçlayalım?

Aslında haftaiçinde Misimoviç röportajı gördüğümde maziye gittim biraz. Feldkamp’ta ilk geldiğinde Kosecki ve Boliç’i göndermişti. İkinci geldiğinde Necati ve Hasan Kabze gitti, Lincoln ve Hakan Şükür kadro dışı kaldı.

Hagi de ilk geldiğinde Ümit Karan, Saidou’yu yolladı. Şimdi de Misimoviç’i. Fatih Terim’de ikinci gelişinde Hakan Ünsal, Arif gibi isimleri kadro dışı bırakmıştı.

Yeni gelen hocanın güç gösterisi olsa gerek bu. Misimoviç’te olsa, sene başında 8 milyon euro’ya alınmış da olsa, benim dediğim olur!!

E olsun bakalım diyorsun da sonra da insan bişiler bekliyor. 7 ay oynamayan kaleci alıyorsun, e oynatmıyorsun. Forvet alıyorsun oynatmıyorsun. Orta Saha’ya aldığın adam Ayhan’ın bir beden büyüğü olmaktan öte değil. Sahada ne bir plan görüyorum ne bir umut ne hırs ne heyecan.

Rijkaard kovulmasına, sadece Rijkaard için üzülmedim ben. Rijkaard’la beraber giden Neeskens için de alt yapıya gelen Jan Derks için de üzüldüm. En önemlisi ileride Tugay’ın bu takımın başına geçeceği hayallerimin yıkılmasına üzüldüm. He yine geçebilir Tugay ama Bülent Korkmaz’dan daha uzun kalamaz.

1,5 senede attığın temelleri, bir haftada beton döküp kapamana üzüldüm ben. Ve yerine hiç bir şey koyamamış olmandan..

Hiç yorum yok: