30 Ekim 2009 Cuma

PFDK

"Fenerbahçe-Galatasaray arasında oynanan maça ilişkin olarak PFDK, Galatasaray'a para cezası, Keita'ya 3 maç ceza verdi. Fenerbahçe'ye ise 2 maç seyircisiz oynama cezası ve Bilica'ya 3 maç men cezası verildi.."

Şimdi, bunlar birer yaptırım olarak görülüyorlar sanırım. Öncelikle Galatasaray' a toplamda 20000 liraya mal olan cezadan bahsedelim. Bunun 15.000 lirası taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle; 5.000 lirası ise müsabaka sonrasında yapılan basın toplantısına futbolcu katılımını sağlayamamasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle verilmiştir. İlginç bir durum değil mi? Zamanında UEFA Kupası, Süper Kupa kazanmış bir klüp olarak Galatasaray, Fenerbahçe karşısında mağlup olup basın toplantısına futbolcu sokamıyor. Ben, bundan şunu anlıyorum malesef: "Boşverin zaten yenilmişiz, veririz 5.000 lirayı hallederiz" Peki, bu para çok küçük bir meblağ olabilir bir futbol klübü için ancak bir futbol klübü için profesyonellik bu olamaz. Yalnızca şunu belirtmek istiyorum, lütfen bir gün denk getirip Spormax' te İngiltere Ligi özet görüntülerini izleyin. Görüntülerden sonra ki teknik direktör ya da futbolcu açıklamalarını dinleyin. Zaten her şeyi özetleyecektir. Ben yine de izlenimimi kısaca yazayım. Her konuşan yalnızca takımı ile ilgili yorum yapar ve karşı takım için yalnızca tebrik mesajı iletilir. Hakem hakkında iyi ya da kötü herhangi bir yoruma ben henüz denk gelmedim. Sonuç olarak böyle komik para cezalarını yiyerek daha da komik duruma düşen Türk futbol klüplerinin hepsine sesleniyorum. Aynı zamanda Federasyona da... Madem bu paraları gözden çıkarıyorsunuz, bir yerde biriksin ve amatör klüplere yardım olsun mesela... Belki daha profesyonel klüpler girer piyasaya da sizler de zamanla örnek alıp, bunu ceza adı altında değil, yardım adı altında ödemeye başlarsınız.

Son bir cümle de Keita için yazmak istiyorum. Geldiği günden beri benim için şımarık bir insandan daha öteye geçemeyen bir oyuncu. Evet, söylenenler sonuna kadar haklıdır, bana böyle bir yorum yapmak asla düşmez ama bu yorum değil bir fikirdir. Roberto Carlos gibi bir futbolcu -bu Fenerbahçe forması giyiyor da olsa- belki maç izlemeye başladığımızdan beri hep bir idol olarak benimsediğimiz bir oyuncuya, sen Keita da olsan öyle bir darbede bulunmaya hakkın olamaz, bu zaten bir hak olamaz. Topu alıp hakem masasına taşımandan hiç bahsetmiyorum bile. Gönül isterdi ki senin o insanı aşağılayıcı çalımlarından bahsediyor olabilseydim...

Profesyonellik nasıl olur sanırım ben de bilemiyorum ama malesef nasıl davranıldığında kaç para ceza veriliyor, kaç maç saha kapatılıyor artık ben de biliyorum. Zaten toplu ortamda maç izlerken dikkat edin bu tip durumlarda çevredeki yorumlardan da öğrenebilirsiniz cezanın ne olacağını :))

1 yorum:

Marat dedi ki...

Keita'nın yumruğu hoş değil tabi ama Carlos'un hareketi de bir garip. Merak ediyorum Keita "akıllılık" yapıp da Carlos un üzerine düşseydi ne olurdu?