5 Ekim 2010 Salı

Uygun Kepazelik

Geçmiş bir haber bu. Doğrudur ancak haberin kepazeliğinin yarattığı sinir harbini ancak aşabildim ve geçtim klavye başına. Saygıdeğer(!) Bülent Uygun beyefendi, Bucaspor'la olan sözleşmesini tek taraflı fesh etti, yada öyle süslü püslü cümlelerle gerek yok. Adam istifa etti ve arkasına bakmadan çekti gitti.

Bülent Uygun diyerek bahsettiğimiz kişi, değerli bir futbol adamıdır. Bunu inkar etmeye gerek yok. Ancak yaptığı, yapacakları ile kişiliğini açıkca su yüzüne çıkarması ile kendisi bu değerli satırlara konu olmaya hak kazanmıştır. Bilindiği üzere Bucaspor antrenörü iken, 4 Ekim Pazartesi'nın serin sabahında, kendisinin şahsi web adresi üzerinden yayımladığı istifa mektubu ile ayıldık. Pazartesi sendromunu bize atlattıran değerli hocama en derinden saygılar.

Bucaspor resmi sitesi üzerinden Basın Sözcüsü Timur Yaykıran'ın yaptığı açıklama ise aynen şöyle: "Başkanımız Şeref Üstündağ ile Pazar gecesi bir araya gelen Uygun, toplantıda istifa etmek istediğini söylemiş, neden olarak da Sağlık Kurulu’nun görevi bırakmasından duyduğu rahatsızlığı öne sürmüştür. Başkan Üstündağ ise ayrılık kararını kabul etmediklerini ifade ederek, Uygun’dan görevine devam etmesini istemiş, toplantı sonunda karşılıklı olarak konunun pazartesi günü yeniden ele alınması kararı verilmiştir.
Ancak Bülent Uygun, kendi isteğiyle görevinden istifa ettiğini, bu sabah kişisel web sitesinden açıklamıştır. Sayın Uygun’un kulübümüze teslim etmiş olduğu resmi bir istifa dilekçesi yoktur. Genç çalıştırıcının ayrılmasını gerektirecek, kulübümüzde her hangi bir gelişme ya da sorun da yaşanmamıştır. Bülent Uygun’un daha iyi bir teklif aldığı başka bir kulübe gitmek için istifa etmesini etik bulmayacağımızı da peşinen söylemek isteriz… Yönetim kurulumuz, bugün Uygun ile bir görüşme yapacaktır. Genç çalıştırıcının istifa kararının resmiyet kazanması halinde, kamuoyuna kulübümüzden gerekli detaylı açıklamalar yapılacaktı".

Yani bu saygıyadeğer, Türk futbol tarihi için bir yapıtaşı olan hocamızın görevi bırakma nedeni, Bucaspor'dan ücret zammı isteyen ancak, mali açıdan bunu gerçekleştiremeyen Bucaspor ile sağlık ekibinin yollarını ayırmasıdır sadece ve sadece. He olurda bugün yarın Eskişehirspor'la anlaşmaya varırsada bu tamamen tesadüftür. Hemen yanlış anlamayın sizde yahu. Ne kadar içiniz fesat olmuş sizin öyle(!).

Bucaspor Yönetimi çok acemice bir kararın, derin acılarını sararken, umarım akıllı bir tercih yaparlar yeni teknik direktör konusunda. Şeref başkan, futbolu bilen, uzun yıllar futbolla içiçe olmuş, futbol görevlerinde bulunmuş tecrübeli bir başkandır. Bu yanlışın tamami ile sarılması zaman alacaktır ama bu konuda Şeref Başkan'a güvenim tam açıkcası. Olan Bucaspor'a oldu.. Yazık ki ne yazık!!

Son sözü yine size özel ayırdım değerli Bülent Uygun. Antep'i rezil kepaze ettin, Buca'yı yüzüstü bıraktın gittin, Eskişehir halkı için planların nedir? Kamuoyuyla bir paylaş demek isterdim ancak, tarzın değil değil mi? Senin en yi becerdiğin şey saman altından su yürütmek, arkadan bıçaklamak. Demem odur ki daha da İzmir'e gelme.

2 yorum:

Hunili dedi ki...

İmkan verilse şampiyon yaparım diyodu. Nolduu ?

9.15 dedi ki...

Vallahi bu konuda Facebook postuma gelen bir taraftar yorumu paylaşayım: "kaypak adamın hali başka oluyo tabi..."