14 Şubat 2010 Pazar

2010 All-Star'a Kalan Son Adım


Dünya'nın en çok takip edilen spor şölenlerinden All-Star şöleni, All-Star Dallas 2010, büyük maç öncesi cuma gecesi Rookie-Sophomore maçı, cumartesi gecesi ise yetenek yarışmaları ile devam etti. Türkiye saati ile pazartesi sabaha karşı oynananacak All-Star maçı için geri sayımda son dönemece girildi.

Büyük çekişmeye sahne olan Rookie-Sophomore maçını tam 7 yıl aradan sonra Rookie(Çaylaklar) kazanırken, Milwaukee Bucks'ın çaylak oyuncusu Brandon Jennings maça damgasını vuran oyuncu oldu. Ancak maçın MVP'si Tyreke Evans oldu.

Ardından bu sabaha karşı yapılan yetenek yarışmalarında, Yıldız Şutörler yarışmasında zaferi orta sahadan başarılı atışı ile Alman yıldız Dirk Nowitzki, Teksas takımına kazandırırken, yetenek yarışmasında 2. kez gülen isim Phoneix Suns'ın başarılı oyun kurucusu Steve Nash, 3 sayı yarışmasında tecrübeli Paul Pierce kupayı kazanan isimler oldu. Gecenin en ilgi çekici yarışması olan smaç yarışmasında ise NBA tarihinde ilk defa bu yarışmayı 3 defa kazana isim olan Nate Robinson gülen isim oldu.

2010 All-Star'ın, diğer All-Starlar'a nazaran bir farkı olsun isteyen organizatörler, NBA'nın 24 yıldızını karşı karşıya getirecek büyük karşılaşma için Dallas şehrinin yeni NFL stadı olan Cowboy Stadyumu'nu kullanarak 80 bin kişilik kapasitesi olan stadyuma, saha içine de seyirci alarak ortalama 92 bin kişilik bir seyirci grubunu toplayarak bir ilke imza atacaklar. Bu konuda ki All-Star rekoru 1989 yılında oynanan ve 45 bin kişinin izlediği Houston Astrodome'e ait. Normal sezonda ise 62 bin seyircinin izlediği Michael Jordan'lı Chicago-Atlanta maçının oynandığı Georgiao Dome Salonu'na ait.

92bin canlı seyircinin izleyeceği, dünyanın bir çok ülkesinden milyarlarca takipçisi olan bir karşılaşma, heyecan, adrenalin, görsel şölen, uykusuzluk... All-Star Dallas 2010'da...

Hiç yorum yok: