2 Şubat 2010 Salı

3D Derbi Heyecanı...

Geçtiğimiz pazar günü oynanan Arsenal-Manchester United maçı SkySports tarafından 3D yayın ile yayınlandı. 9 tane pubda kullanılan bu sistemle, sadece birkaç yüz şanslı kişi geleceğin bu yayın sisteminin tadına varabildi.

Londra'nın batısında ki The George and Devonshire Pub'dan alınan görüşler gerçekten de ilginç. SkySports'un sitesinde yayınlanan haberde, maç sonrası futbolseverlerin gözlüklerini çıkararak normal hayata bir türlü dönemedikleri ve maçın özet görüntülerini bile büyük bir zevkle izledikleri kaydedildi. Pub sahibi Ron Cameron'un açıklamaları ise şöyle : "Başlangıçta maçı bu şekilde izlemek ilginçti, ancak daha sonra sizi içine çekti ve harikaydı."

"Maçı 3D yayınlayacağımızı çok gizli tutmaya çalıştık. Ancak nasıl olduysa duyuldu ve o andan itibaren telefonlarım susmak bilmedi. Çok fazla rezervasyon isteğimiz vardı ve bu keyfi yaşayanlar, işin bir parçası oldukları için çok mutlular."

Sinemada 3D film izlemek için, sinemaya gitmek belki de hepimizin tattığı bir duygu. Ancak böylesine büyük bir yayın işlevini futbolda bir derbi maçı izlemek için kullanmak, hem yayıncı kuruluş hem de futbolseverler için çok büyük bir zevk olsa gerek. Derin bir iç çekerek, darısı bizim debilerimize demekten başka birşey gelmiyor içimden.

5 yorum:

kağıt faresi dedi ki...

3 boyut teknolojisi müthiş birşey. resmen oyunun içinde hissediyorsun kendini. en yakın zamanda bizde de bu tür yayınlar yapılır umarım.

Pascal dedi ki...

Biz de yürekten umuyoruz.. Ancak bana kalırsa önemli bir nokta da bu iş ülkemizde biraz yüksek maliyetli yapılır. Yani açıkçası İngilterede insanlardan ne kadar para istediler maçı böyle izletmek için, onu bilmiyorum ama Türkiyede iyi paralar isteneceğinden eminim.. Ama elbette ki değecektir. O maçta Nani olmak vardı :)

Marat dedi ki...

şoktayım:))ahahahahha...futbola ne zamandır merak saldın yahu:)

kağıt faresi dedi ki...

burada söz konusu olan sadece futbol değil, teknoloji de işin içinde:)

Marat dedi ki...

oyunun içinde olmaktan bahsetmişsin de..ama ben merak ediyorum acaba bu 3d olayı korsan sektörüne darbe vuracak mı..gerçi 3D tv ler olacakmış..evde izlenecekse korsan olur yine herhalde ama sinema ve pub gibi toplu yerlerde olacaksa doğal olarak korsan sektörü darbe yer..teknoloji editörü olarak irdele bu konuyu bence:))