4 Şubat 2010 Perşembe

Artık Daha "Güc"lü

Ara transfer dönemi sona erdi. Liglerimizde ki takımlar, gerekli pozisyonlara gerekli transferleri gerçekleştirdiler. İngiltere'de yapılan bir araştırmaya göre Premier Lig'de ara transfer dönemi başladığından bu yana yapılan transferlerin sadece %8'i olumlu olmuş. Bakalım ligimizde ki takımların yaptıkları transferlerin ne kadarı bu %8'lik dilimde yer alabilecek?

Kuşkusuz ki Galatasaray'ın yaptığı her transfer, medyada bir bomba etkisi yarattı. Bunun en büyük nedenlerinden biri de ezeli rakibi Fenerbahçe'nin bu dönemde sadece yerli transfer hakkını kullanmasıydı belki de. Ancak bu dönemde medyada büyük sükse yapmayan transferlerde gerçekleşti. Özellikle de Ankaragücü 100. yılı şerefine yaptığı transferleri eğer 3.büyükler olarak nitelendirdiğimiz takımlardan herhangi biri yapmış olsaydı çok daha fazla ses getireceği aşikardı.

Ara transfer dönemine, 1997-1999 yıllarında Gençlerbirliği forması giymiş ardından Real Madrid ve Chelsea gibi dünya kulüplerinde forma şansı bulmuş 31 yaşında ki Njitap Geremi'yi Newcastle'dan alarak başlamış, Monaco, Paris SG gibi takımlarda forma giymiş 31 yaşında ki Jarome Rothen'i kiraladı. Ancak 100. yılında rüya kadro kurmayı hedefleyen, sezon başında da bu uğurda Ankaraspor'u küme düşürten Ahmet Gökçek durmak istemiyordu ve durmadı da. Norveç Ligi şampiyonu Rosenborg'dan 27 yaşında ki Slovak orta saha Marek Sapara'yı da kadrolarına kattı. Sparta Prag altyapısından yetişmiş 30 yaşında ki Çek oyuncu Jan Rajnoch transferinden sonra gelen transfer ise Ankaragücü'nün ciddiyetinin bir kanıtıydı adeta; 2001 yılından beri Slovak milli takımının kaptanlığını yapan, 27 yaşında ki Robert Vittek. Yerli transferlerde ise Kaan Söylemezgiller, Umut Sözen ve Uğur Demirkol'u renklerine bağladılar. Toplamda 5'i yabancı 3'ü yerli 8 oyuncu Ankaragücü forması giyecek sezonun kalan bölümünde.

Peki bu kadar oyuncu transfer edilirken hiç mi oyuncu gitmedi Ankaragücü'nden? 10 oyuncu da Ankaragücü'nden yollarını ayırdı. Bu isimler; Erich Brabec(Sparta Prag), Roguy Meye(sözleşmesi fesh edildi), Gustave Bebbe(sözleşmesi fesh edildi), Stefan Senecky(sözleşmesi fesh edildi), Madiou Konate(Honefoss BK), Ceyhun Eriş(Denizlispor), Volkan Arslan(Orduspor), Baki Mercimek(Diyarbakırspor), Zafer Özgültekin(Çaykur Rizespor), Ufuk Bayraktar(Diyarbakırspor).

Ligde 19 puanla 13. sırada bulunan Ankaragücü, 100.yılında alacağı başarılar ile avrupa kupalarında adını duyurmak istiyor. Açıkcası yaptığı transferlerle de bu isteğinde ne kadar ciddi olduğu belli kulübün. Umarız yapılan transferler de bu ciddiyetin farkındalıkla oyunlarını sahaya yansıtır ve Ankaragücü ile kazana Türk Futbolu olur.

2 yorum:

Marat dedi ki...

anakaragücüme gidiyor böyle yaşamak!! bu değirmenin suyu nereden geliyor melih ay pardon ahmet abi..

Pascal dedi ki...

ulan iyiden iyiye ankaragüçlü olduk haa:((

tak tak kim o?

öcü...