2 Şubat 2010 Salı

Dertsiz Başa Dert : Souleymane Youla

2008 yılında Eskişehirspor'a transfer olan, ardında teknik direktör Rıza Çalımbay'la yaşadığı sürtüşmeden dolayı kadro dışı bırakılan ve Denizlispor'la 2,5 yıllığına sözleşme imzalayan Souleymane Youla, bugün Brüksel-İstanbul uçağı ile saat 14:00 sıralarında Atatürk Havaalanına geldi. Havaalanında polisler tarafından gözaltına alınarak, savcılığa ifade vermek için götürülen Youla, 1.5 saat boyunca adliyede kalırken, 35 dakika savcıya ifade verdikten sonra serbest bırakıldı. Bu ifadenin nedeni olarak, Eskişehirspor'dan ayrılırken Rıza Çalımbay hakkında yaptığı "Rıza Çalımbay tam bir sahtekar. Bir daha asla o adamla çalışmam" şeklinde ki açıklamaları nedeniyle Rıza hocanın Youla hakkında açtığı tazminat davası gösterildi.

Adliye çıkışı Youla'nın yaptığı açıklamalar ise tam bir fiyaskoya neden oldu : "Rıza Hoca şikayette bulunmuş ben de buraya geldim. Aramızdaki tartışmadan sonra benim hakkımda suç duyurusunda bulunmuş. Mesele yok. Ben bir şey yapmadım. Rıza Hoca, beni yanlış anladı. Ben kötü bir şey söylemedim ki. Beni arkadaşlar sattı. Ben arkadaşları satmadım". Eskişehirspor'dan ayrılırken hem yönetim hem de Rıza hocaya söylediklerinden tamamen habersiz olduğunu zannettiğim Youla'yı bir futbolsever olarak kınıyorum. Denizlispor yönetimine de Youla konusunda sabırlar diliyorum.

1 yorum:

Pascal dedi ki...

Ben Rıza Hocayı en azından insanlığı ve karakteri açısından beğenirim. Bu sebeple de, bana kalırsa Rıza Hoca ile hiç bir futbolcu bu şekilde konuşmamalı.. Bunu hakeden birisi değil.. Youla yı bir futbolsever olarak ben de kınıyorum.. Sadece Rıza Hocaya olan sevgi ve saygımdan değil, bir futbolcuya da bunu yakıştıramadığımdan dolayı kınıyorum...