6 Şubat 2010 Cumartesi

Euro 2016 Adayı Türkiye


Euro 2016 ya aday olduğumuzu bilmeyen yoktur. Peki ya www.Euro2016adayiturkiye.com diye bir site olduğunu biliyor muyuz? Toplumda bir "sinerji" yaratması için yapılmış bir iş sanırım. Facebook gibi ortamlarda en çok üyesi olan ülkelerden biriyiz ne de olsa.(en son 18 küsur milyon Türk'ün üye olduğunu duymuştum bir panelde).Sosyal Medyada canavar gbiyiz. Tabi toplumda bir sinerji yaratılırken,global ortamlarda da Türkiye'nin bu işe ne kadar hevesli olduğu, ilginin yüksekliği ve daha organizasyonu almadan bu kadar başarılı pazarlanıyorsa, bir de alınırsa neler olur mesajları ilgili yerlere iletilmek isteniyor sanırım. Site de çalışmayan bazı bölümler var ne yazık ki. Bugüne ladar 55.277 kişi siteye kayıt olmuş,yani destek vermiş. Milyonlara ulaşmak çok kolay.Hadi bakalım.

2 yorum:

kağıt faresi dedi ki...

sosyal medyada canavar gibi olduğumuz doğru ama bir ayrıntıyı da gözden kaçırmamak lazım bence. ülkemizde sosyal medya kavramı tam anlamıyla oturmadı henüz, insanlar şimdilik moda olduğu için bu tür sitelerde vakit geçiriyorlar. sosyal medya henüz ülkemizde belirli amaçlar için pek kullanılmıyor. bu nedenle bu sitelerdeki üye sayısı o kadar da önemli değil aslında. üstelik bir de biz de genelde bu tür "destek"ler hep sözde kalır. konuşurken insanlar mangalda kül bırakmazken, iş eyleme dökülmeye geldiğinde hele ki Euro2016 adaylığı için hazırlanan sitedeki kadar basit birşey bile olsa kimse kılını kıpırdatmaz. biraz sert bir yaklaşım oldu benimkisi belki ama durum böyle.

Pascal dedi ki...

valla sosyal medyayı "internet ortamı" na indirgediğimizde doludizgin olduğumuz sonuna kadar doğru aslında... ama şöyle de bir durum var ki zaten sen de kısaca özetlemişsin.. biz anlık tepkilere o kadar çok meyilliyiz ki milyonları bulabiliyoruz kısa sürelerde... ama sonuç bariz ortada işte.. ben buradan "euro 2016 için en az 1 milyon kişi, paylaşmayan yunandır" desem ne kadar zamanda toplarım ki bu sayıyı? :) ama yine de daha önce de yazımda dediğim gibi, italya ve fransanın yanı sıra, artık türkiyenin de böyle şeylere ihtiyacı var. sadece söylentisi bile ülkede stad krizi yarattı, orası da ayrı konu :s