12 Şubat 2010 Cuma

Robinho, "Home Sweet Home"


Şaşırtıcı bir performansla, Avrupa kulüplerinin gözüne çok batmıştı zamanında Robinho.. Bunlardan Real Madrid 30 Milyon $ ödedi Santos a ve Robinho yu Madrid e getirdi. Aynı dönemde Mourinho lu Chelsea yine aynı ücretler karşılığında Essien i alırken, aslında İspanya ya bu paralara böyle oyuncuların getirilmesinin çok da doğru olmadığının göstergesiydi. Essien in yarattığı katkı orta sahada herkesin gözüne batarken, gol yollarında Robinho ne kadar etkili de olsa, zaten o olmasa da bu golleri atabilenler vardı. Neyse, Essien ve Robinho arasında kıyaslama da çok doğru değil zaten.. Özellikle bugün için.. Robinho Madride de hızlı girmişti ancak, zamanla işşi zorlaştı, yedek kalmaya başladıkça da yeteneklerini göstermekten kaçınır tavırlar sergilemeye başladı. Bu sırada Manchester City, Arap sermayesiyle transfer saldırılarına başladı, ne tesadüftü ki, Santostan takım arkadaşı ve en yakın arkadaşlarından Elano da City de oynuyordu. Robinho da Ada nın yolunu tutarken, bu kadar mutsuzluk ve çaresizliği bir arada yaşayacağını nereden bilebilirdi ki? Önce Elano, Galatasaray a gitti, arkadaşından oldu. Formsuzluğu hat safhaya çıktı, formasından oldu, Mancini geldi, tam kulübeden de olacaktı ki; araya eski takımı, kendi evi diyebileceğimiz Santos kulübü girdi ve sezon sonuna dek Robinho yu kiraladı. Krallar gibi karşılandı ve Pele ile birlikte helikopterle indi Vila Belmiro stadının ortasına imzayı atmak için...

Futsal ile ün salmış olan Robson De Souza, takma adıyla Robinho, Pele nin genç yetenek avcılığındaki avlarının en başında geliyor. Salonlardan çim sahaya adım atması da Pele sayesinde olurken, ilk profesyonel maçına da yine Santos formasıyla çıkmıştı. İlk sezonunda da Santosla şampiyonluk duygusunu tatmıştı Robinho..

Uzun aradan sonra ilk kez Santos forması ile Sao Paulo deplasmanında sahaya çıkan Robinho maça kulübede başlamıştı ancak hem medyanın, hem de bütün taraftarların gözüleri hep onun üzerindeydi. Santos, Neymarın penaltı golüyle öne geçmişti ancak, ardından kalesinde golü gördü. Oyun 1-1 ken girdi Robinho oyuna ve girer girmez canlı ve istekli oyununu şutlarla süsleyip sürekli gol aradı. 86. dakikada geldi bu gol hem de gerçekten müthiş bir goldü. Topuğuyla çok şık bir vuruş yaparken, takımına 3 puanı kazandırıyor, evine de "Hoşbulduk" mesajını veriyordu.

















Bu arada henüz 1992 doğumlu olan 18 yaşındaki forvet Neymar da Santosun parlayan yıldızı. Bir çok Avrupa kulübünün iştahı kabarmaya başlamıştır mutlaka... Neymar 56 kez Santos forması giydi ve 21 golü var. İnanılmaz hareketli ve kıvrak. Aynı Robinho gibi onun gençliği de "baş döndürücü" olarak anılıyor.

2 yorum:

Marat dedi ki...

fotolarda mı bir sorun var? yoksa aptallar göremiyor ve ben aptal mıyım:)) ertuğrul sağlam da da var aynı sorun

Pascal dedi ki...

nasıl bir sorun? ben görüyorum ama :))