17 Eylül 2010 Cuma

31'lik Kafa...

Avrupa'da Bursaspor'un ardından kalan yegane temsilcimiz Beşiktaş, ön elemelerden sonra Avrupa Ligi'e Merhaba dedi. Fakat bu merhabayı biraz geçde olsa şu şekilde dile getirdi Fabien Ernst önderliği ile Beşiktaş: "Guten Tag!".

Maçtan önce yazarımız Pascal ile geçirdiğimiz gün içerisinde Avrupa Ligi maçlarını da konuşma fırsatı bulduk. Tabi öncelikli konumuz Beşiktaş'tı, Beşiktaş'li bir yazarla konuşurken. CSKA maçıyla ilgili olarak Pascal'dan şöyle bir yorum geldi: "Ankaragücü'ne bile bu takım Q7'siz, rotasyonlu bir takımla 4 attı, CSKA'ya da en az 2-3 tane atar". Aslında verdiğim bu örnek, cümleler farklılaşsa da herkesin aklındaki düşünceydi. Maç başlayınca da gidişat biraz bu yöndeydi.

Maça rotasyon bıçağından sıyrılabilen Hakan Arıkan, İbrahim Üzülmez, Matteo Ferrari, Tomas Zapotocny, Roberto Hilbert, Guti, Tabata, Ekrem Dağ, Fabien Ernst, Mert Nobre, Filip Holosko 11'i ile başladı. Kadro dizilişine bakıldığı zaman CSKA maçı için kanımca uygun bir kadro. Maç sonu yorumlarında bir çok yorumcunun kadroyu eleştirmesine rağmen, sahanda oynadığın zayıf rakip CSKA karşısında iki ön libero olmadan atak ve daha hücumcu bir kadro kurulması çok da yanlış sayılmaz. Tabi CSKA'da kendi gücünü bilen bir takım olduğu için, kontra atakları değerlendirmeye çalıştı çoğunlukla. Özellikle ikinci yarının başlaması ile artan baskı, Q7'nin ve Bobo'nun girişi ile oyun, tamami ile CSKA yarı sahasına yıkıldı. Bir çok denemeden yararlanamayan Beşiktaş takımı, Türk futbolunun zaaflarından biri olan duran toptan geldi. Kaba bir benzetme ile maç boyunca "Çöpçü" rolünde ki Ernst, 90. dakikada vurduğu kafa ile 3 puanı ve rahatlığı getiren isim oldu. Allahı var bu maç 0-0 bitse çok yazık olucaktı, bu nedenle Futbolun Adaleti yerini buldu.

Ne olursa olsun, gelecek de konuşulsa, geçmiş de, kadroyuda tartışsak şu bir gerçek ki Avrupa Ligi'nde içeride oynanan bir maçta 3 puanla çıkmak çok önemliydi ve bunu öyle yada böyle başardı takım. Burada ufak bir parantez açayım, takım pasif bir oyun oynayarak bu sonuca ulaşmış gibi düşünülmesin. Beşiktaş neredeyse 90 dakika boyunca topa hakim ve ne yaptığını bilen bir oyun koydu sahaya. Tek eksik goldü, bunuda geçde olsa buldular. Ülke futbolumuz adına Avrupa arenasında elde kalan belki(!) tek takım Beşiktaş. İlerleyişlerinin devamlı olması önemli.

Beşiktaş:0-1:CSKA Sofia. Sonuç budur. Bu yazının sonucuda budur.

Hiç yorum yok: