7 Eylül 2010 Salı

Artık Almanlar Düşünsün

Belçika takımı her yerde söylenildiği gibi genç oyuncularla yeniden yapılanmaya girmiş, geleceği açık ve parlak bir takım. Rıdvan Dilmen'in maç öncesi yaptığı şu yorum aslında güzel bir özet onlar için: "Belçika, şu an iyi bir takım fakat ilerde müthiş bir takım olacaklar. Grup 1.liği için favori onlar gösterilecek".

İlk yarı tam bir kabus. Tuncay ilerde Van Buyten'le uğraşmaktan, Arda yaptığı ortalara, ceza sahasına gönderdiği toplara cevap alamamaktan, Hamitse pozisyonunu yadırgamaktan maçtan birşey anlamadılar. Birde 28'de kalemizde gördüğümüz gol ve akla gelen Ömer Üründül: "Duran top zaafiyetimizi bir türlü aşamadık gitti".

Aslında bu zaafiyeti görmemezlikten gelmekgibi değilde şöyle bir istatistik söz konusu. Belçika takımının hucüm güçleri, Fellaini, Lukaku, Dembele gibi oyuncuları kadroda barındırırken, yediğimiz iki gol de Van Buyten'in kafasından gelmiş olması bu zaafiyeti güçlendiriyor.

İkinci yarı öncelikle takım daha istekliydi. Semih'in girişi, hem Hamit'i hem Tuncay'ı hemde Selçuk'u rahatlattı. Hem Hamit hemde Selçuk bilmediği pozisyonlarda oynamayı sürdürmediler, Tuncay'da yanına kattığı Semih'le stoperlere karşı daha bir güçlendi. Özellikle İsmail'in ikinci yarıda ki katkısı ve 3 ayrı takımın oyuncusu Emre, Arda, İsmail arası müthiş uyum önce Hamit'le beraberliği getirdi bize. Ardından Belçika savunmasının hatası ile Semih'le öne geçtik. Kapanışı da Arda yaptı. Özellikle Arda'nın golünde aynı Hamit'in golünde olduğu gibi Hamit-Gökhan Gönül uyumu önemliydi. Sabri'nin hucüm gücü, fizik gücünün düşmesinden ötürü çok düşüktü. Bu açıdan Gönül'ün girişi önemli bir hamleydi ancak maçın hamlesi, Selçuk-Semih değişikliği ile 2.yarıya başlamak oldu kuşkusuz.

Son dönemlerde yapılan Türkiye'nin rakibi Almanya mı yoksa Belçika mı tartışmalarından sonra gelen bu galibiyet gösteriyorki, klişeleşmiş "Biz iyi oynadıktan sonra rakip Almanya olmuş Belçika olmuş farketmez" düşüncesi çok doğru. Bu açıdan geleceğe ikinci yarıdaki oyunun verdiği umutla daha iyi niyetli bakıyorum. Artık Almanlar düşünsün..

1 yorum:

meric dedi ki...

bence dun aksamkı galıbıyet mıllı takımımızın nekadar vahım durumda oldugunun resmi oldu ve yenı hocamız guss hıddınk ın daha takımı tanımadıgını ortaya koydu.m. topal,v.şen,s.yıldırım nerdeydı sorularını kendıme sormaktan alıkoyamadım.kı rakıbız 10 kısı oynamasına karşı sankı ıkı takımda 11 er kısı oynumuyormus gıbı bır tabloyu uzulerek ızledım.gayet keyıfsız bır futbol ortaya koydugumuzu dusunuyorum.umarım artık ayaga top oynamayı ogrenebılıp oyunu kontrol altında tuatbılmeyı ogrendıgımız,yan toplarda basarılı oldugumuz bir futbol ızleyebılırız...dun aksam 3 puanı en onemlı rakıbızın tekınden aldık ama acıkcası ılelıyen maclar ıcın hıc umudum yok ne yazıkkı.gruptan cıksak bıle bu futbol kalıtesıyle neler olabılecegını dusunmek bıle ıstemıyorum...