16 Nisan 2010 Cuma

Madridzedeler....

Bugünlerde, liglerinde son bulmasına doğru yaklaşılırken transfer haberleri de yavaş yavaş yayılmaya başlandı. Bir çok oyuncu, bir çok kulüp ile anılacak artık medyada. Kimisi gerçekleşecek kimiside sadece yalan haber niteliğinde ara transfer dönemine kadar bekleyecek.

Real Madrid'in Karim Benzema'yı satış listesine koyduğu haberi ise bizi hiç şaşırtmadı aslında. Benzema'nın yetenekli bir golcü olduğu yadsınamaz bir gerçek. Ancak konu Real Madrid olduğu zaman, Benzema bu konuda yalnız kalmıyor. Merak edip şöyle bir baktım da Madridzede olarak adlandırılabilecek ve üst düzeyde futbol oynamış isimlerle karşılaştım. Bir kaçını paylaşayım.

1-Esteban Cambiasso : Futbola ülkesinde başlayan yıldız oyuncu aslen Madrid altyapısından çıktı. Ancak Madrid'de tutunamayan başarılı orta saha oyuncusu bedelsiz olarak gittiği Inter'de kendini buldu diyebiliriz. Hem takımının hemde Arjantin'in vazgeçilmez oyuncusu oldu.

2- Samuel Eto'o : Madrid altyapısından çıkma bir diğer yıldız gölcü Eto'o, bırakın Madrid'de tutunmayı, ezeli rakip Barca'da başarılara imza atarak nispet yaptı adeta. 4milyon £ bedelle Mallorca'ya satılan Eto'o' dan Mallorca tam 20 milyon £ kar etti.

3- Juan Manuel Mata : Madrid'den Valencia'ya 19 yaşında bedelsiz transfer olan Mata, geçen senelerde piyasa fiyatını yaklaşık 21 milyon £'e kadar çıkarma başarısı gösterek, Valencia forması ile Madrid'e nispet yapan oyunculardan.

4- Javi Garcia : Osasuna ile bir verkaçdan sonra Benfica'ya satılan oyuncu, ligde Braga'nın hemen üstünde şampiyonluğa koşan, UEFA Avrupa Ligi'nde ise Liverpol'a elenen takımın orta saha organizasyonunun önemli isimleri arasına girmiştir.

5- Raul Bravo : 16 yaşında keşfedilen oyuncu, 2002 yılında Madrid'in A takıma yükselmeyi başarmış, 2003-2007 yılları arasında Madrid formasıyla oynamıştı.

6- Roberto Soldado : Osasuna ile apılan kiralama verkacından sonra Getafe'ye satılan oyuncuda madridzeler arasında.

7- Santiago Canizares : Celta Vigo'da pişen Valencia'ya düşen oyuncu 10 yılını verdiği Valencia forması ile 2008 yılında futbola veda etti.

Benim gözüme takılan Madridzeler bunlar. Tabi daha niceleri de olmuş olabilir. Takdiren daha niceleride olacaktır. Aynı Benzema gibi..

Hiç yorum yok: