29 Nisan 2010 Perşembe

Yazık Bize!

1977 'nin hangi kara günüdür bilmiyorum ama işte o gün bugünlerin geleceğini görebilseydik sanırım her şey daha farklı olurdu. Dün gece ki, Şampiyonlar Ligi yarı final rövanş karşılaşması ve daha nicelerinin, zihinlerimizde kalanları çok daha farklı olabilirdi. Evet her şey 1977 yılının kara bir gününde oldu. Bundan etkilenenlerse biz 80'ler kuşağı olduk malesef.

Spor spikerliği kolay iş değil açıkcası ama kimsenin de spikerlik yapacağım diye diğer insanların futbol zevkini elinden almaya hakkı yok. Nasıl olur da bir spiker, Barcelona-Inter maçı gibi bir maçta, hem Iniesta'nın sakatlığından haberdar olup hem de sahada olduğunu zanneder ki?? Dünya'nın en az 100 ülkesinde canlı yayınlanan bir maçı, sanırım bizim kadar berbat izleyen bir başka ülke yoktur. Spikeriyle yorumcusuyla Star TV'yi bu atamalardan ötürü kınıyorum.

33 yıl öncesine dayanan bu ızdırabın başlangıcının önüne geçemedik. Burdan yetkili kimse sesleniyorum. Bizim zevkimizi hunharca yok edenleri artık yok etmenin vakti geldi de geçiyor bile. Gereğinin yapılmasında geç bile kalındı ama zararın neresinden dönsek kardır, artık bitsin bu ızdırap...

1 yorum:

Pascal dedi ki...

xavi ye iniesta demesi mi sorun? boşveer, çok daha saçmalarını da gördük biz... hikmet karaman neler dedi dün gece? ben duyamadım bile :)) bi ara ders alıyorum mourinho dan gibi bişey söyledi ama, benim en çok takıldığım konu, ısrarla ikisinin de italyan futbolcuların çok iyi savunma yapabildiğine inanmalarıydı... Sonra bi saydım ki, kırmızı kart gören motta dışında( o da italyan asıllı brezilyalıdır) kaç italyan vardı sahada, inter takımında?

Hiç uğraşmayın boşuna, yoktu :))

julio cesar,maicon,lucio, brezilyalı;

samuel, cambiasso, zanetti, milito, arjantinli;

scneijder hollandalı, eto'o kamerunlu, chivu romen...

sonradan girenlerden muntari ganalı, mariga kenyalı, cordoba da kolombiyalı...

demekki neymiş, italyan olmadan da savunma yapılırmış :))