26 Ağustos 2010 Perşembe

Seyrantepe'de Bizbize



Zaten hak etmemiştik. Maçın hiçbir anında futbolun hiçbir gerektirdiği şeyi yapamadık. Hayır bu takıma kimsede gelmez artık. Ya da işte yandık tutuştuk edebiyatı ile 3 misli verip getirirler. Şansın yaver gitmiş bir gol atmışsın. Dönen pozisyonda sol bekin yanında 2 rakip futbolcu var. Herkes defansta ama Hakan Balta yalnız.

Oysa Bursa maçında pasıyla,ortasıyla çok da kötü oynamamıştık. O ortasahayla olacağın en iyisidi. Bu akşam ise Baros yalnızlar rıhtımında,defans oyuncuları aşık gibi avareydi. Rijkaard, İstiklal'deki içli köftecinin ortağı sanki. Sabırtaşı olsa çatlardı bu Ali Turan'a,adamın kafası bile çatladı, Rijkaard durdu. Eski sevgilim, benden kurtulmak için midir nedir, aşk diye bir şey yok,sevmek falan hikaye demişti. Israrla ona bir şeyler ispatlamaya çalıştım. Sonu malum. Rijkaard'daki ısrarcılığımı da buna benzetiyorum artık. Sanırım yanıldım. Rijkaard'da değil aslında. Hani onu eleştirebileceğim tek şey şu takıma panik olmamayı, ayakları yere basmayı öğretememesi olsa gerek. Yoksa malzeme ortada. O kadar yorumcu burası Türkiye, İspanya değil derken haklıymış sanırım. Bir tane oyuncu ileri gitmedi. Arkadaş bir tane inandığımız iş olmaz mı..olmuyor...

Velhasıl kelam Seyrantepe'de kendimiz çalıp kendimiz oynayacağız. Ama olsun UEFA kriterlerine uyan bir takımımız olacak.

Adnan Sezgin şampiyonluk gördü, başarılar da elde etti ama işte mevzu bu değil. O kadar sene de hiç bir sistem, hiç bir karakter katamadı.Bu adamın arkasında durmak için hiç bir neden yok. Yani bu adama bu kadar katlanmışız,Rijkaard'a mı sabredemeyeceğiz. Sonu kadar.

Velhasıl bu sezon GS, çernobilden daha tehlikeli. Arkasında kanser olmuş bir nesil bırakacak.

1 yorum:

9.15 dedi ki...

GS-Lviv ilk maçında şöyle bir tweet atmıştım: "Gs bu turu geçer belki, belki oyuncularda form tutar ve aydınlık geleceklere doğru yelken açar fakat bu maç hiçbir taraftarın belleğinden silinmez." Şimdi bu tweeti okuyan herkesden özür diliyorum, aslında akıllarda kalacak maç buymuş. Bunun adı sade ve sadece rezalettir.