20 Temmuz 2010 Salı

Derin Futbol


Bucaspor'un Süper Lig'e çıktığını duyurduğumuz üzere 7 yıllık Süper Lig hasretinin bitimi ile Bucaspor yazılarımızı elimizden geldiğince artırmaya çalışıyorum. Umarım bu yazılar beğeni ile okunuyordur.

Kurtlar Vadisi dizisi yayında iken meşhur ettikleri laf "Derin Devlet"ti. Bende burdan yola çıkarak yazının başlığını Derin Futbol olarak belirledim. Peki bu yazıda neden mi bahsedeceğim? Futbolda hedeflerin gerçekçiliği ve planlamanın ne kadar düzgün olması gerektiğidir. Şimdi resme şöyle bir bakmışlardan ricam tekrar bir dikkatli resme bakmaları. Ardından okumaya devam. Resmin kaynağı Bucaspor Futbol Akademisinin Hedefler sekmesidir.

Şunu hemen belirtmeliyim, ana hedef dahil, piramidin bir çok basamağına zamanında ulaşılamadı. Doğru. Fakat benim dikkat çekmek istediğim nokta bu detay değil başka detaylar. 2007 yılından başlamışlar yapılanmaya ve hedef belirlemişler kendilerine. Birde hedeflerine ulaşmak için gerekli süre. Materyallar ise işin en can alıcı kısımlarından bir kanımca. 9-14 yaşları arasında seçilmiş 100 çocuğu Bucaspor'un geleceği olarak göstermişler. Yıllara oranla gerekli gelişimleri, ara hedefleri ile bu 100 çocuğun varacağı noktayı haliyle de bu çocuklar ile ana hedefe varılması amaçlanmış. Ara hedefler ise diğer bir önemli anektod. Milli yapabilmek.

Şimdi parçaları birleştiriyorum. 2008/2009'da BA1L'e 2009/2010'da Turkcell Süper Lig'e çıkan Bucaspor'un bu başarısı hiç ama hiç tesadüf değil aksine birçok büyük kulübü kıskandıracak şekilde başarılı dizayn edilmiş bir organizasyon. Buca Genç Akademi ile başlayan bu serüven geçtiğimiz haftalarda hem Buca Genç Akademiyi hemde Bucaspor'u içine alan Bucaspor Futbol Akademi olarak birleşti ve takıma enjekte edildi.

Hep diyoruz-şahsen ben demeye devam de edeceğim-, herkesler de söylüyor altyapının ne kadar önemli olduğunu. Alın size başarılı bir altyapı koordinasyon, hedefleme ve organizasyon şeması.

2 yorum:

Marat dedi ki...

2007/2008 olacak sanırım o:) bir de hedeflerine tahmin ettiklerinden çok daha çabuk erişmiş olmaları sevindirici.

İnsan, Ersun Yanal olaydışu takımın başında demeden de edemiyor:)

Pascal dedi ki...

yıllardır söyledim, dinletemedim ki... hıh :)))