16 Mart 2010 Salı

B&B Football and Friendship


Piyasada bir çok futbol kitabı var. Bazılarını okumuş bazılarının da adını duymuşsunuzdur eminim. Ama benim bahsedeceğim kitabı ne okumuş ne duymuşsunuzdur. B&B Friendship&Football,2002 yılında yazıldı.

Kitabı yazan ablamın eşi, yani eniştem. Futbol sevgimde önemli bir payı var. Kendisini tanıdığım dönemde ne iş yaptığını çok fazla anlayamamış, sonra sonra spor pazarlaması konusunda bir uzman olduğunu anladım. Ve kendi kariyerimi de bu yönde çizmeye karar verdim. Babamın matematik öğretmeni olmasından etkilenip matematik mühendisi olduğum gibi ailemize sonradan katılan İngiliz eniştem sayesinde spor pazarlamasına gönül verdim. İlk tanıştığımızda hangi takımı tutuyorsun dediğimde bilmezsin doğduğum yerin takımı Stockport County dedi. O zamanlar şimdinin Championship’inde altın yıllarını yaşamaktaydı takım. Günümüzde ise Coca-Cola League One da son sırada. Muhtemelen düşecek. Ama kendisine Galatasaray’lı yapma çabama tokat gibi bir cevap verdi. Eşinin doğduğu yerin takımı Kocaelispor’u tuttuğunu söyledi. Neyse konu ben değilim.

Kitabın adındaki B’lerden biri Ege takımlarının birçoğunda top koşturmuş ve şimdinin flaş takımı Bucaspor’da jübilesini yapmış Bilal Aksoy. Adrian Stores,yazar, ve Bilal Abi Kuşadasında tanışmış. Evrensel bir dil olan futbol onları kaynaştırmış. Bilal abi kendine güvenen bir futbolcu olarak Adrian’dan kendisine İngiltere’de bi kulüp bulmasını istemiş. Tatilini tamamlayıp evine dönen Adrian, Bilal Abi’ye birka takımla deneme idmanına çıkaracağını söyleyerek İngiltere’ye çağırmış. Kitabın bir bölümü bu birkaç aylık macera üzerine. Diğer B ise ablam. Onu anlatmıyım.

Kitap İngilizce. Arzu eden 3 kişiye kitabı hediye edeceğim. Edebi bir yanı olmasa da futbola dair kendi hikayesini anlatan birinin kitabı. Şimdiden iyi okumalar.

3 yorum:

Zinedine Zidane dedi ki...

kitaba sahip olmaktan ve okumaktan mutluluk duyarım. iletişim için: futbolfanzin@gmail.com

Yağız Gönüler dedi ki...

Arşive katmak gerek :)

boysroma@gmail.com

Gui.. dedi ki...

ben ben ben dedim, irtibata geçmeyi unutmuşum :)

guijarra@gmail.com