3 Aralık 2009 Perşembe

Milli Takımın yeni hocası #2


Aynı başlığı kullandığım ilk yazıda Aragones’in bu pozisyon için uygun olabileceğini belirtmiştim. Bugün de bir başka alternatif geldi aklıma. Aslında ilk günden beri herkesin gönlünde yatan aslan 0. Guus Hiddink. Başarılı olmasının yanı sıra “Hollandalı” olması benim yazıma konu olmasının asıl sebebi.
Galatasaray’ın Başında Rijkaard ve Neeskens var. Altyapı Koordinatörü Evert Jan Derks oldu. Bir dönem Galatasaray, tüm yabancılarını Rumenlerden –hangileri olduğunu çok iyi biliyoruz- seçmişti ve başarı gelmişti. Bugün baktığımızda da teknik kadroyu aynı ülke vatandaşlarından seçerek en alttan en üste kadar bir birliktelik sağlama çabası içerisinde.
2002’de katıldığımız Dünya Kupasının iskeleti 2000 yılı Avrupa Şampiyonu GS’ye ait idi. Bundan çok çok yıllar önce Ajax, Hollanda milli takımının iskeletini oluşturuyordu.
Bugün Hiddink’in takımın başına gelmesi, GS’nin oluşturacağı iskelet ile Milli Takım’ın başarılı olmasını sağlayacaktır diye düşünüyorum. Bir nevi bütünleşme sağlanmış olur.
Her ne kadar Hiddink’e teklif yapıldığı ve olumsuz yanıt alındığı söylense de ve hatta Hiddink’in kariyerinde kötü bir Türkiye macerası bulunsa da üzerinde dikkatlice düşünülmesi gerekiyor. Hiddink olmasa bile gelecek kişinini kulüplerimizin futbol sistemlerine uygunluğunun gözetilmesi gerekir diye düşünüyorum.

1 yorum:

ZorAdam51 dedi ki...

http://zorturkler.blogspot.com/ blogunu Blog Listeme ekler misin?