9 Aralık 2009 Çarşamba

Son Dakika


Haber son dakika değil. Yani öyle ani gelişmiş,süpriz bir haber yok ortada. Değinmek istediğim konu GS’nin gol yediği son dakikalar. 2005-2006 sezonu Takımın başında Erik Gerets var. Hatırlıyorsunuzdur son dakika gollerini. Onbirim.com daki istatistiklere göre toplam 98 gol atılmış o sezon. Bunların 21 tanesi 75-90 arasında, 6 tanesi 90+ da. Benim aklımda en çok Ankaragücü maçı ile Aydın’ın Konya’ya attığı gol kalmış. He bir de Hasan Kabze mucizesi vardı. Galatasaray’ın o son dakika golleri şampiyonlukta epey yardımcı oldu o sezon. Bu sezon ise ibre terse dönmüş gibi. 75-90 ve 90+ larda attığı ve yediği gol aslında aynı, 10. Ama yüzdeye bakıldığında yediği gollerin toplamda %39 unu bu dakikalarda yemiş. Fenerbahçe maçının ardında şöyle demişiz:

Bir de disiplinsizlik sorunu göze çarpıyor.Aslında disiplinsizlik değil de bence oyuncular panik oluyorlar ve bu anlarda ayakları yere sağlam basan birisi çıkıp da onları sakinleştirmiyor. Burada da kaptanlık devreye giriyor. Arda kaptan olarak eleştiriliyor ancak tecrübeli Ayhan'ın yaptığı da ortada. Futbolcuların panik olmaması,skor ne olursa olsun sakin kalmaları halinde çok daha etkili olabilecekleri anlatılmalı. Eminim ki anlatılıyordur,sonuçlarını görmek için beklemeliyiz belki de..

Rijkaard’da bu hafta çıkıp soğukkanlı olamadık dedi.

Peki neden böyle oluyor acaba? 2005-2006’da kadroda Hasan Şaş,Ergün,Hakan Şükür,Ümit Karan gibi “abiler” var. Bu sene ise böyle birisi yok. Ben böyle şeylere inanmam ve olmasını da istemem. Ama sanırım Türkiye’de durum bu. Rijkaard ve ekibinin Türkiye’deki bu acaip profesyonellik mentalitesini de değiştirmesi gerekiyor sanırım.

Hiç yorum yok: