22 Mart 2010 Pazartesi

Ali Turan??












Devre arasında Galatasaray ile anlaştığı doğrultusunda Kayserispor da kadro dışı bırakılan Ali Turan, sözleşme maddesindeki "9 maç üstüste, maç başına alacak" ını alamadığı için, serbest kalmış.. Sezon sonunda da Galatasaraya imza atıp önümüzdeki sezon Cimbom için ter dökecekmiş.. Şimdi gelelim asıl mevzuya; bu oyuncunun ikinci devre boyunca tatil yaptığını düşünürsek; gözü her zaman ilk sıralarda olan bir kulüp için ne kadar faydalı olacaktır? Bu transfer gerçekten yapılmalı mı, ne kadar gereklidir? Ayrıca, büyük kulüplerin bu tip davranışlarıyla, bu futbolcuların kariyerleriyle oynuyor olması da çok üzücü...

6 yorum:

Ceza Sahasının Dışı dedi ki...

Aslında bu biraz sevgilisi olan insanı ayartmaya çalışmak gibi. Ayartan da ayartılan da suçlu. Tabii süreci bilemiyoruz, kim kimi nasıl istedi. Ama senin de sözleşmen varsa, oyna arkadaş sezon sonuna kadar, sonra bak transfermiş bilmem neymiş. Sen de koskoca Galatasaray'san, elleşme adamla olmadık zamanda, bekle sezon sonunu. Olan, senin de dediğin gibi adama oluyor ama onun da hatasının bedeli sanki bu.

Marat dedi ki...

futbolcunun kariyeriyle oynayan "büyük kulüpler" değil aksine kendini büyük zanneden kulüpler.(bu ayrımı hakediyorlar). sözleşmesinin bitimine 6 ay kala futbolcu diğer kulüple görüşmelere başlayabilir. bu fenerbahçe için bekir idi geçen sene,bu sene de galatasaray için ali turan oldu. işte bu nedenle yabancı sınırlamasına karşıyım. 1 liralık adama 10 lira isteyip üstüne bir de çirkefçe suçlamalarda bulunuyorlar. adam başka takımla anlaşırsa da kadro dışı bırakıyorlar.şimdi ali turan ın anlaşması feshedilmiş. ama sezon sonuna kadar transfer yasak. bu adamın 6 aylık mağduriyeti ne olacak?

Pascal dedi ki...

yani sonuç itibariyle, sen de burada kayserisporu suçluyorsun sanırım... evet haksız sayılmazsın, kadro dışı bırakılmasının anlamsızlığı ortada.. ancak, türkiyede de şöyle bir gerçek var ki, istanbul takımlarının görüştüğü futbolcu kendini bitiriyor bir şekilde, aklı orada kalıyor fln... aslında sözleşme imzalayabiliyor olması çok normal.. "Bosman" kuralı, CM oynayanlar bunu çok daha iyi bilirler.. bekir geçen sezon antepte forma giymeye devam etmişti ve hiçbir şekilde de "ben fenerdeyim artık, bana ne" tavrı göstermemişti... ama ali turanın işi çok zor... 6 ay uzun zaman...

Marat dedi ki...

sevgili konusuna gelince; profesyonellikten bahsedeceksek pek örtüşmüyor gibi..sonuçta ben bugün işten ayrılsam 1 ay ihbar sürem var..bir şekilde pazarlık edebilirsin ama burada da gs nin cüzi de olsa belli bir para teklif ettiğini sanıyorum.gökhan zan ve emre güngör ün sakatlık durumlarından sonra oraya bir adam istediler sanırım ondan da devre arasında ucuza kapatmak istediler..

Pascal dedi ki...

yani sonuçta ali turan devre arasında çıkıp da "ben önümüzdeki sezon galatasarayda oynayacağım arkadaş, kayseride şunları yaptım, şu kadar aldım.. galatasaray hedefleri daha büyük olan bir takım, hem de bu kadar para verecekler.. (tabi bunları açıklaması da saçma)" ,hatta biraz daha abartıp; "nasıl olsa ikisi de sarı kırmızı, uyum sorunu da yaşamayacağım" gibi açıklamalar yapabilmeliydi bence... saçmalıyor muyum ne?? ben çok cm oynamışım valla :)) "leaving the club under the Bosman ruling"

Jean-Marc BOSMAN

Plaseyi Hanri Gibi Vuruyorum dedi ki...

Eğer serbest kaldıysa durmasın hemen Florya'ya gelsin. Burada hem takıma alışır, hem antrenmanını takıma uygun yapar.

Resmi sözleşmeyi de transfer sezonu açılınca imzalar.