7 Aralık 2009 Pazartesi

Bu lig gerçekten de SÜPER...

Turkcell Süper Lig de 15. haftayı geride bırakırken; çok enteresan sonuçlara şahit olduk. Beşiktaş Cuma akşamı, evinde Diyarbakırspor a ne yaptıysa bir türlü gol atamadı ve sahadan 0-0 lık beraberlikle ayrılmak zorunda kaldı. Cumartesi akşamı, iki haftadır mağlup olan Fenerbahçe, hafta arasında Twente yi deplasmanda yenerken, artık ligde de 3 puanı alabilecek gibiydi. Üstelik en yakın takipçisi olan Beşiktaş da sahasında 2 puan bırakmıştı. Ancak, Eskişehirspor Fenerbahçe yi 2-1 yenerek bir anlamda üst sıralarda kendine yer açmaya başlamış oldu. Pazar günüyse, sezonun flaş ekipleri Kayserispor ve Bursaspor Kayseri Kadir Has Stadında karşı karşıya geldiler. Bu maçı izleyemedim ancak skorunu duyduğumda da gerçekten beni şaşırtan bir sonuç oldu. Kayserispor 3-0 gibi net bir skorla maçı kazanarak maç fazlasıyla liderliğe oturmuştu. Öğleden sonra bir net galibiyet de yeni hocaları Şenol Güneşin ilk maçında Trabzonspor dan geldi. Hüseyin Avni Aker Stadındaki maçta, Trabzonspor Ankaragücünü 3-0 yendi ve puanını 24 e çıkardı. Akşamında ise gözler Ali Sami Yen Stadına çevrildi. Galatasaray sahasında İstanbul Büyük Şehir Belediye yi konuk ediyordu ve oyuna hakim taraf Galatasaray dı. 1-0 öne de geçtiler ve herkes haftanın yeni lideri Galatasaray oldu derken 90+4 te B.Ş.Belediyenin golü geldi ve maç 1-1 eşitlikle sona erdi. Böylelikle, sıralamada Kayserispor en başa geçerken, onu Fenerbahçe, onu da Beşiktaş izledi. Bu arada bu 3 takımın da puanları 31. 4. Galatasarayın puanı 30, 5. Bursasporun ise puanı 29 da kaldı. Ayrıca, Gençlerbirliği(25 puan), Trabzonspor(24 puan), Eskişehirspor(24 puan) ve hatta son dakikada puanı kurtaran İstanbul B.Ş.Belediye(23 puan) takımları da zirvenin takipçisi oldular. Bu yarış sezon sonuna dek sürse de, biz de keyif almaya devam etsek...

Bu arada ilginç bir istatistik;

2006-2007 sezonunda 15. hafta sonunda lider Fenerbahçe nin puanı 31,
2008-2009 sezonunda 15. hafta sonunda lider Sivasspor un puanı yine 31 miş. Tıpkı bu sezon olduğu gibi. Yalnızca liderler değişmiş. 2007-08 sezonunda ise lider yine Sivasspor ken bu kez 34 puan toplamayı başarmışlar. Son 3 yılda, 15. haftada lider olan takımlardan yalnızca Fenerbahçe 2006-2007 sezonunu şampiyon olarak tamamlayabilmiş. Sivassporun liderlikleriyle geçilen 15. haftaların bulunduğu sezonlardan ilkini Galatasaray ikincisini de Beşiktaş şampiyonlukla tamamlamışlardır.

2 yorum:

9.15 dedi ki...

fenerbahçe-eskişehirspor maçı 1-2 sonuçlandı. orda ufak bi hata olmuş sanırım. sonuçta verilen anektod da ilginç ve düşüründürücüydü. teşekkürler.

Marat dedi ki...

düzelttim..uyarın için teşekkürler