19 Aralık 2009 Cumartesi

Helal olsun Ertuğrul Hoca..

















Sanıyorum ki, bu fotoğraf aslında bir çok şeyi özetliyordur. Bir tarafta, Beşiktaş tan apar topar gönderilen Ertuğrul Hoca; diğer tarafta da onun yerine gelen Mustafa Denizli.. Denizli maçı izlemeye çalışırken, Ertuğrul Hoca futbol izliyordu. Beşiktaş garip gollerle 2-1 öne geçtiğinde ise sakatlanan Ferrari yerine oyuna aldığı Yusuf tan ne bekliyordu ki Denizli? Geriye yaslanmış bir Beşiktaş ı nasıl devireceğini düşünen Ertuğrul Hoca, kimsenin akıl erdiremediği bir değişiklikle oyundan Sercan ı alıp yerine Ömer Erdoğan ı soktu. 2-1 geridesin ve forvet çıkarıp defans sokuyorsun oyuna, enteresan. Ama işte bu futbolu okumaktır. Hava toplarına hakim olabilmek için Zapotocny i de ileriye süren Ertuğrul Hoca, Ömer in asisti ve Zapo nun golüyle maçı 3-2 lehine çevirmesini bildi. Şimdi soruyosum, bu mudur başarılı olma zihniyeti? Bu mudur teknik direktör değişikliği yaparak, Ertuğrul Hoca yı göndermenin bedeli? Bu sorularıma kimse cevap veremeyecek biliyorum ama, artık herkesin gözünü açması lazım, gözlerini açabilenler, Üsküdar ı geçmişler bile... Ertuğrul Hoca yı tüm kalbimle tebrik ediyor, bir Beşiktaşlı olarak yalnızca üzülüyorum..

3 yorum:

resto dedi ki...

ulkemizdeki bu klup yonetim sistemiyle ne simdi ne gelecekte istikrarli bir basari saglanmasinin mumkunati yok. bizim de gunluk sevinc ve uzuntulerden baska elimizde hicbirsey yok. cabasi futbolcu coplugune donen ulkemizde siskin ucretlerle zengin olmaya gelen ve ustune patates gibi yatan topcularla da zaten ancak tarlaya gidilir..
ertugrul saglami da tebrik ediyorum, gonderilmeden once de basarili buluyordum hala da basarili buluyorum. o hic birsey kaybetmedi hatta gonderilmesi onun icin buyuk sansti. bursanin basina gecerek kendine ve klubune cok sey kazandirdi. bir kayip varsa ortada bu besiktasin kaybidir ve ic acitmaktadir.. umarim demirorenin de ici yeterince acir birgun ve bu isi basaramadigini anlar.. krallik duser..

stalker dedi ki...

geyik bir düşüncenin ürünü bu. yani bana e. sağlam'ın bjk'deyken böyle parladığı 3 maç sayabilir mi herhangi biri? yok, olamaz da. adam ayrı bi motivasyonla çıkmış, belli. mesela ali tandoğan'ı böyle oynarken kaç kez gördük bjk formasıyla? onu da mı anacaz..

e. sağlam'ın kalibresi belli. bursa, kayseri, gbirliği vs.. ötesine zekası, futbol algısı, vizyonu yetmez. 1.5 sene boyunca bjk'ye ne oynattığını izledik, bu maçtan sonra unutulur mu bunlar.. futbol medyasının tipik refleksi bu; ertuğrul iyiydi bak bu maçtan nasıl da belli. geçelim azizim geçelim.

Pascal dedi ki...

benim asıl anlatmaya çalıştığım, başarı her fırsatta hoca değişikliğiyle yakalanmıyor. artık türk kulüplerinin de bir kişiye güvenme zamanı geldi de geçiyor bile. ertuğrul kötü oynattı da, denizli çok mu iyi oynatıyor? artık uzun vadeli yatırımların zamanındayız. ertuğrul hoca beşiktaşın başında olsaydı eğer hala, bundan çok daha mı kötü bir yerde olurduk?