26 Mayıs 2010 Çarşamba

Q7&Şeffaf Yönetim

At yarışına merakı ile bilinen, Beşiktaş Transfer Komitesi Başkanı, Adalı Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili Serdal Adalı, dün tüm taraftarın heyecanla beklediği Q7 transferine ilişkin açıklamalarda bulundu. Lig Radyo üzerinden ilk olarak kral Beşiktaş'lı Ali Ece tarafından bu açıklamalar duyuruldu. Bu habere imza atan haber1903 ekibine de helal olsun.

Satır başlıklarını şöyle bir yazalım ardından yorumlayalım.
*Sabrın sonu selamet.
*Mağazadan eşofman değil, Inter'den yıldız alıyoruz.
*Son beyanatım yanlış anlaşılmış.
*Bize pazarlık şansı bırakmıyorlar.
*Inter'li yöneticiler Madrid'de bizi aradılar.
*Ben bu transfer için fedakarlığa razıyım.

Kısaca Serdal Bey'in konu üzerinde konuştukları konular bunlar. Detayları için buradan.

Yani ben ülkemizde şunu anlayamıyorum. Querasma iyi topçudur, yıldızdır, BJK'a getirisi de yüksek olur. Hem forma satışı, kombine satışı olarak maddiyatta, hem de oynayacağı oyunla futbol adına. Taraftar istiyor böyle bir oyuncuyu kadroda görmeyi. Fakat daha ortada sadece borsaya bildirilmiş görüşmeler varken bu kadar tantananın çıkması doğru muydu? Serdal Bey'de bundan şikayetçi zaten. "Bize pazarlık payı bırakmıyorlar" diyor konuşmasında. Yani baskı altına alınıyoruz ve fiyat düşmese dahi oyuncu alınıyoruz demeye getiriyor lafı. Peki BJK gibi bir kulüp, taraftar baskısı ile 1-2 milyon dolarlık adamı, 7-8 milyon dolara alacak kadar yönetimsiz bir kulüp müdür? Querasma için söylemiyorum ancak bunu geçen yıllarda gördük. Bu zihniyet, kötü oyuncu olmasa da Tabata'ya neler vermedi ki?

Basınımıza da bir paragraf açalım. Yahu Inter, ligde ,kupada, ŞL'n de şampiyon olmuş; sezonu 3 kupa ile tamamlayarak tarihi bir başarıya imza atmış. Bir durunda sevinsin adamlar yahu. Birde teknik direktörleri elden gidiyor. Madrid takmış kancayı, tazminat filan ne varsa verelim gel diyorlar. Bu kadar işin gücün arasında bir de Q7 transferi için zaman ayıramamaları normal değil mi? Serdal Bey'de işte buna değiniyor, "randevu için bizi arayacaklar" diyor. O yüzden azıcık sabredin bakalım. Zaten adam gelirse sütun sütun yapacaksınız haber.

Son bir kaç laf da yönetim için edelim. Tebrikler çıkıp böyle bir açıklama yaptılar. Şeffaf bir yönetim anlayışı gösterdiler. Kamuoyunu bilgilendirdiler. Ancak kamuoyunun merak ettiği diğer konularda da aynı hassasiyeti gösterirler umarım. 11 yabancı varken halen Q7 neden alınıyor. Madem alınıyor, diğerlerine ne oluyor? Bunları da ilk ağızdan duymak bizi onurlandırır. Bu şeffaflığın devamının geleceğine inanarak tebrikler Serdal Adalı...

Hiç yorum yok: