27 Mayıs 2010 Perşembe

Hiddink in Amerikan rüyası..


Futbolculuk kariyerinde, Avrupa da Hollanda dışında hiçbir ülkede futbol oynamadığı söylenen ve burada da sadece De Grafschap, PSV ve Nijmegen takımlarının formalarını giyen Guus Hiddink, aslında çok da şaşırtıcı bir şekilde o dönemde bile, 1972-77 yılları arasında ABD de top koşturmuş. O zamanlar "soccer" varmıymış yoksa başka bir spor dalıyla mı uğraşmış o aralar onu bilemem :)

Hollanda da 3 takım değiştiren Hiddink, Amerikada kısa sürede iki takım değiştirip tekrar ülkesine dönmüş.. Aradan geçen yıllar boyunca teknik adamlığıyla konuşulmaya başlanan, G.Korelileri, Avustralyalıları, Rusları sevince boğan bir "Milli Takım" teknik direktörü haline gelmiş Hiddink Hoca, ülkemizi de sevince boğmak için uğraşıyor kuşkusuz. Ancak ilk adım olarak yine ABD yi tercih etmesi de enteresan.. Oynadığı hazırlık maçları ve stadları bu yazıya karıştırmanın çok da bir anlamı yok aslında.. Rıdvan Dilmen dün akşam maç sonunda "Gömlek farkı var " dedi, sevgili Ali Ece de şöyle demiş.. Bakalım bu Amerikan rüyası neymiş? Taktiksel izlenim yazacak değilim, sonuçta koskoca Hiddink karşımdaki, Ardayı çok beğendim onu belirteyim.. Ama siyasi anlamda Amerikanın "A" sından korkan bir birey olarak Gandilerden, madencilerle alay edenlerden çekinirken Hiddink de beni endişelendirmiyor diyemem :))

4 yorum:

9.15 dedi ki...

çek maçında da çok iyiydi arda..

Marat dedi ki...

uzun zaman sonra Ali Ece'ye katılmadığım bir yazı idi o. Genel anlamda yapılan bir işi eleştirmek kolaydır. Eleştiri yapılmasın demek değil amacım. Ama yeni bir teknik direktör takımla kaynaşmak,onları tanımak ve oyuncuların hocayı ve yeni sistemi tanıması adına, doğal ortamlarından uzaklaştırılıp biraz soyutlanması konsantrasyon anlamında iyi olur diye düşünüyorum. Şimdi bu kamp yapılmasın demiyorlar tabi de oynanan takımlar, stadlar eleştiriliyor. Bir kere bu bir organizasyon ve bu işten Milli Takım'ın para aldığını düşünüyorum. Dolayısıyla diğer takımları seçme şansı pek yoktu bence. Diğer açında n da eleme gurubunda oynayacağımız takımların ekollerine benzer takımların programları dolu olabilir veya oynamamak istemiş olabilirler. Hiç değilse Lig in ardından haftasonu ve haftaiçi maç izleme fırsatımız oldu fena mı! 9.15'in dediği gibi müthiş bir Arda izledik. Bu bile kardır bence

Pascal dedi ki...

amerika?? :))

Marat dedi ki...

para?? senden de bekliyoruz böyle turnuva organizasyonları:))