20 Mayıs 2010 Perşembe

Lets Kick Hıncal out of Football #2


10 Kasım 2009 tarihli yazıda yazarımız Marat bu adı yorumcu olarak geçen kişi hakkında ki görüşlerini bildirmişti. Aslında sitemizde adı geçmesi dahi onu yüceltmek olduğunu düşünsem de internette gezen bu video sonrası takribi 3 saatlik bekleyişin ardından duramadım bir iki kelamla videoyu paylaşayım istedim.

Yahu Hıncal, benden yaşça büyüksün. Hatta babam yaşındasın. Evet belki kültürlüsün de, çok kitap okumuşsun, gezmişsin görmüşsün, yaşamışsın. Ama bunlarla yorumcu olunmuyor ki. Üzgünüm ama bunlarla taraftar da olunmuyor.

Sen nasıl bir taraftarsın!! Tuttuğun takım her sene şampiyon mu olmalı da şampiyon olamayınca takımından UTANIYORSUN!!! Bunu bir de gazeteci/yorumcu kimliğin arkasına sığınıp, ulusal kanalda bas bas bağıra bağıra söylüyorsun. Hiç mi İspanya,İtalya gibi üst düzey ligleri izlemiyorsun, takip etmiyorsun Hıncal? Dünyanın en iyi futbolcuları listelerinin hepsinde 2.sırada ki C.Ronaldo çıkıp, Barcelona'nın ŞL'den elenmesini istediklerini söylemesi, Lazio gibi köklü bir kulübün taraftarının Inter'den yenilen golleri alkışlaması, tasvip edilsin yahut edilmesin yaşanmıyor mu bunlar? Galatasaray taraftarı ezeli rakibinin şampiyon olamamasına sevinmesi bunların yanında ne kadar masum kalıyor farkedebilirdin o zaman.

Galatasaray'ın başında ki hoca Rijkaard, hoca değildir evet. O, tam donanımlı bir futbol adamıdır. Müthiş bir sistem adamıdır. Başarılarla dolu kariyeri olan bir teknik adamdır. Ona sadece hoca denecekse, o bir hoca değildir.

Spor, rekabettir tüm unsurların yanında. Ezeli rekabetlerde de bu tür sevinçler normaldir kanımca. Hatta renk katar futbola. Başlıkta ki gibi yapalım artık. Sözüm Hıncal yoluyla tüm Hıncal gibileredir. Buda biline.

Hiç yorum yok: