14 Mayıs 2010 Cuma

Hiddink'in İlk Kadrosu

Milli takımımız DK 2010'da olmadığı için, madem bu yaz milli takımlarla geçecek bizde bir atraksiyon yapalım, hem bir de dünyaca ünlü hoca getirdik, sansasyonumuz düşmesin mantığı güdülerek hazırlandığına inandığım 19-31 Mayıs'ta ABD kampı için Hiddink(kanımca bir çoğu Oğuz Çetin tarafından) kadroyu açıklamış. Kadroda şu güzellik var. Hep derler ya, vefasızlık yapılıyor diye. İşte bunu önlemek amacı ile Okan ile Emre'ye jübile fırsatı verilmiş. Gönül isterdi ki, DK'da yapsalardı keşke jübilelerini ama, o zamanda bazı eyyamcılar tarafından banko kupanın favorisi olup da kupayı bu iki isim tarafından alınamadığımız düşünceleri kol gezerdi. Böylesi daha iyi olmuş düşününce.

"Terim Kadrosu" denilen kadrodan farklılıklar var kadroda. Recep Onur Kıvrak gibi, Sezer Öztürk gibi isimler var kadroda. Ancak tabiki, temel kadro yerinde duruyor. Hani deniliyor ya "çekirdek kadro" diye.

Fakat şu konuya da değinmeden geçemeyeceğim. Bu Altıntop kardeşlerden ben hiç bir zaman haz alamadım. Hadi Hamit bir nebze. Ama Halil'in milli takıma çağrılmasına hep karşıydım, hala da karşıyım. Keza Hamit'de öyle ama bu kadroya alınmasına şaşırmazdım. Çünkü Bayern'le şampiyon oldu ligde ve ŞL'de de final oynayacak. Oyunu da önceleri izlediğim Hamit'den iyiydi. Louis baba ona da bir şeyler katmış belli ki.

Bir parantez de Sinan Bolat'a açalım. Maç sonu kafa golüyle tanıttı kendini tüm dünyaya. Rüştü paradoksunu kıran Volkan'dı, Volkan paradoksunu da kıran Sinan olabilir. Kötü bir sezonda geçirmedi. 21 yaşında ve kanımca gelecek vaad ediyor.

Çok ufak bir kaç cümle de ligin yeni takımı Bucaspor'un en çok gol atan oyuncusu Mehmet Batdal için. 24 yaşında ki genç yıldız, kadroya çağırılması muhtemel isimlerdendi. Ancak teknik ekip bunu olumlu değerlendirmedi sanırım. Neyse yaşı genç ve Sinan gibi geleceği parlak bir oyuncu. Elbet girecektir birgün.

Bu kadar konuştuk kadroyu yazmamışım.Buyrun buradan bakın.

Hiddink, büyük hocadır. Eyyamcılar ise ülkemizde popülerdir. Rijkaard hoca değildir onlar için, Del Bosque mi? O adam değil bırak hocalığı. Hiddink?? Ona daha kulp takan olmadı ama olur, olacaktır. Bu bir çark. Araya sopayı sokamadık. Gözümü kapatıyorum hepsine, kulağımıda. Ancak ağzım sonuna dek açık...

Hiç yorum yok: