17 Mayıs 2010 Pazartesi

Drama Dalında Ödül : Fenerbahçe

Fotoğraf, 1970/1971 sezonunun bitiminde Güven Taner imzalı haberin fotoğrafı. O zaman ki olaylar şöyle gelişmiş :

"Sezon 1970/1971. Galatasaray 40, Fenerbahçe 39 puanla son haftaya giriyorlar ve Fenerbahçe'nin şampiyonluğu için önce Beşiktaş'ı yenip, Galatasaray'ın Ankara'da PTT'ye yenilmesi gerekiyor. TRT Radyosunda ki bağlantı sebebi ile, Galatasaray maçı dinlenemediğinden durum tam bir muamma. Mithatpaşa'da oynanan maçta Fenerbahçe, Ogün Altıparmak'ın gölüyle durumu 1-0 yaptığında Galatasaray'ın da PTT karşısında 2-0 mağlup olduğu haberi geliyor. Beşiktaş galibiyeti sonrası kutlamalara başlayan Fenerbahçeli oyuncular ve taraftarlar, TRT Radyosu'nun doğru skoru geçmesiyle tam bir şok yaşıyorlar. Çünkü Galatasaray PTT'yi 7-1 geçmiş ve 42 puanla şampiyon olmuştur."

Bugün ise 2009/2010 yılının şampiyonu Bursaspor'u tebrik ediyoruz. Ve dün gece yaşanan olaylar ile bundan 40 yıl önce yaşananlar birbirine ne kadar da benzer.

Fenerbahçe'nin şampiyonluğu Bursaspor'a daha önce kaptırması gerekiyordu. Ama onlar daha önce Trabzon'a 75/76 yılında yaptığı tarifeyi uyguladı. Drama bunlarla kalmıyor. Denizli'de son maçta şampiyonluğu kaçıran Fenerbahçe bu konuda ilki gerçekleştirmişti. Şampiyonluk yarışlarında lig tarihinde, Anadolu takımları diye tabir edilen takımlara şampiyonluğu yitiren tek takım da yine Fenerbahçe. Taraftarına bu övünç kaynağını sunan Fenerbahçe'ye sonsuz teşekkür.

"Aziz Başkan istifa ediyor" , "Anonscu Aziz Başkan'dan iyi bir dayak yemiş" , "Taraftarlar Saraçoğlu'nu ateşe verdi" , "Güiza çıldırttı" , "Taraftar:Daum'u bize verin" çıkan haber başlıklarından bazıları. Ancak her şey geçmişte kaldı artık. Dün dündür,bugün ise bugün.

Bir Galatasaray taraftarı olarak, Fenerbahçe'nin şampiyon olamaması elbette ben ve tüm Galatasaralıları memnun edecek bir sonuç. Ancak mevzu bundan daha derin. Ligimiz 5. farklı şampiyonuna sahip olurken, Bursaspor ŞL'ne katılan 4. türk takımı olma ünvanınıda kazanmış durumda.Tahmini hesaplanan geliri 22 milyon € olması ise takımı daha yukarılara taşıması için Ertuğrul Sağlam'a verilecek en güzel şey sanırım.

Ertuğrul Sağlam demişken, maç sonunda Fenerbahçe maçının sonucunu öğrendikten sonra yaşadığı sevinci görmek kendi adıma futbola olan tutkumu yaklaşık bir kaç daha artırdı. O haykırış, gülümseme ve çıldırmışcasına koşuşturması, gözlerinden akan yaşla önüne gelene sarılması müthiş görüntülerdi.

Ligler bitti artık. İspanya'da Barcelona, İtalya'da Inter, Almanya'da Bayern, İngiltere'de ise Chelsea şampiyon oldu. Artık tüm gözler o müthiş karnavalda. 11 Haziranı iple çeken yürekler, tüm gücü ile çarpmaya hazır. 2010 South Africa World Cup, hazırız artık seni bekliyoruz...

4 yorum:

Marat dedi ki...

fontları medium dan small yaptım

9.15 dedi ki...

Bende bir türlü olmamıştı abi teşekkür ederim...

Pascal dedi ki...

arkadaşlar, tarihe tanıklık ettik.. güzel bir olay:))

9.15 dedi ki...

:) ben edemedim.. Anca özetlerden gördüm olanları. Ciddi hastalandım dün:(