14 Ocak 2010 Perşembe

Afrika da neler oluyor?


















Avrupa kulüplerinin belalısı Afrika Uluslar Kupasında gruplardaki ilk maçlar tamamlandı. Togo nun terör olayları sebebiyle çekildiği turnuvada, öyle 7 maç oynandı ki, akıllara zarar..

Turnuvanın açılış maçında olağanüstü bir sonuç alan Mali, hatırlayacağınız gibi, 11 dakikada 4 gol atıp ev sahibi Angoladan puan almıştı. Bu maçtan sonra bakalım daha neler olacak demiştim yazımda... Hemen ardından Malawi, Cezayiri yenerken, favorilerden Fildişi Sahilleri Burkina Faso ya gol bile atamayıp, 1 puana razı oldu. Turnuvanın güçlü sayılabilecek ülkelerinden Benin, Mozambik ile berabere kalarak, bizleri şaşırtırken, Mozambik in enteresan pas trafikleri maç içinde baş döndürücü anlara da sahne olmuştu. Nijerya, öne geçtiği maçta, turnuvanın gediklisi Mısır dan 3 gol yiyerek ilk maçını kaybetti. Dün ise, turnuvanın ağır favorilerinden Le Guenli Kamerun, Gabona mağlup olurken, Zambiya ve Tunus da puanları paylaştılar.

İşte ilk maçlar sonunda alınan sonuçlar şöyle;

Angola 4-4 Mali
Malavi 3-0 Cezayir
Fildişi 0-0 Burkina Faso
Gana - Togo oynanmadı
Mısır 3-1 Nijerya
Mozambik 2-2 Benin
Kamerun 0-1 Gabon
Zambiya 1-1 Tunus

İşte sonuçlar bu şekilde oluşurken, turnuvanın böylesine sürprizlerle başlaması da heyecanını daha da arttırmış oldu. Bir taraftan da bahis şirketlerinin de yüzünü yeterince güldürmüş olmalı...

Hiç yorum yok: