24 Ocak 2010 Pazar

John Arne Riise



Dün oynanan maçta bir penaltı yaptırıp, Buffon'un kırmızı kart görmesine yol açan koşusu ve uzatma dakikalarındaki golüyle adeta Roma'ya can verdi ve Juventus Teknik Direktörü Ferrara'yı ipe gönderdi.

John Arne Riise muhtemelen herkesin tanıdığı bir isim. Kariyerine bakıldığında Monaco, Liverpool ve Roma takımlarında forma giydiğini görüyoruz. Üç büyük ligde,önemli takımlarda yer almasına rağmen hiçbir zaman popüler futbolculardan olmaması ilginç. En önemli trasferini Monaco'dan Liverpool'a £4m ya yapmış. Daha sonra Fabio Aurelio'nun alınmasıyla yedeğe düşmüş ve £1.5m pounda Roma'ya gitmiş. Yine CM'den bilebileceğimiz üzere oynadığı maç sayısına göre £3m pounda kadar çıkabilecekmiş.

17 yaşında ülkesinde yetiştiği takım olan Aalesund'da profosyonel olan Riise, 18 yaşında Fransa'ya gitmiş ve Monaco'da 3 sezon oynamış. Daha sonra Liverpool'da 7 sene ve Roma'da şu ana kadar 2 sezon. Sorun çıkarmayan, uzun vadeli düşünen ve görev verildiğinde yerine getirmeye çalışan bir oyuncu portresi. Tatmin olmadığında ise sessiz sedasız bavulunu alıp giden bir adam.Tam bir takım oyuncusu bence.Kendi çıkarlarıyla takım çıkarlarını dengeli bir şekilde değerlendiren bir futbolcu.Hatırladığım tek skandalı ise Bellamy ile girmiş olduğu bir tartışmada bacaklarına yediği golf sopası olayı idi. Bunun haricinde skandal ve sansasyonlardan uzak bir profesyonel.Dün de kariyerinin önemli maçlarından birini çıkardı. Bakalım kariyeri nasıl devam edecek.

Hiç yorum yok: