26 Ocak 2010 Salı

Kontrspor Yazarı


Tüm Galatasaraylıların bugünkü gündemi aynıydı. Dos Santos'un gelişi değil, Kewell'ın gönderilişi ile çıkan haberler. Bu haberi ilk defa dün Hürriyet'te görmüş, şaşırmış ama çok üzerinde durmamıştım. Bugün ise ismi lazım değil, yıllardır piyasada olan birisinin yaptığı haber gündeme oturdu. İlkokul 3. sınıf öğrencisinin kuracağı bir diyalogla verilen haber, taraftarın gündemine adete bomba gibi düştü. Lafı uzatmaya gerek yok. Kewell'ın gitmesini ben de doğru bulmuyorum. 2 ikla 4 ay arasında değişen bir sakatlıktan bahsediliyor ancak gitmemesi için yeterince sebep var. Bir çok blogda bunu okuyabilirsiniz. Benim değineceğim ise futbolun derin devleti ve bunun tetikçileri. Yani düşündüm de bazen haberler sadece haber vermek için gündem değiştirmek ya da yönlendirmek için de yapılabiliyor. Kewell çıldırdı haberine bakacak olursak ise aklıma şöyle şeyler geliyor:

1. GS yönetimi Kewell'ın sakatlığından faydalanıp, sözleşmesini uzatmak için fiyat kırmak istedi. Bunu göre Kewell'ın menajeri arkasında taraftar desteğini almak için basına bu tip bir haber sızdırdı.

2.Yönetim Kewell'ın taleplerini çok gördü. Ya bizim istediğimiz fiyata tamam dersin ya da gidersin blöfü yaptı. Ciddi gözükmek için de basına haber sızdırdı.

3. Kewell'ı gönderme kararı alan yönetim bu haberi sızdırarak taraftarları bu duruma hazırlamak istiyor.

4. Kewell gitmeyi kafasına koymuştu ancak taraftar ile psikolojik baskı kuruluyor.

5. Hiçbiri

Sonuç itibariyle aslında arkada dönen ve bizim bilmeden aleti olduğumuz bir oyun var mı ben onu merak ediyorum. Malum özellikle transfer haberlerinde menajerler ya da yönetim içindeki muhalifler bu tip haberlerle bir kısım insanı baskı altına almaya çalışır çünkü ucunda onun çıkarı vardır.

Biraz daha ilerisini düşünürsek, 4 aylık bir sakatlık sürecinden çıkmış Kewell'ın kendine GS kadar iddialı bir takım bulması kolay olmayacaktır. Bu açıdan düşünüldüğünde GS mi Kewell'a daha çok ihtiyaç duyuyor yoksa Kewell mı GS'ye bilemiyoruz. Bir yandan da bir zamanların en çok kazananlar listesinde adı bulunan Kewell'ın parayla ne kadar işi olur,orası ayrı. Ama Kewell'ı göndermek yönetim için büyük bir hata olacaktır. Zira kombine ve ürün satışlarına Kewell'ın etkisini onlar bizden daha iyi hesaplıyabiliyorlardır eminim ki.

Son olarak şunu eklemeliyim ki, Dos Santos'un oynadığı mevki ve yaşı düşünüldüğünde asıl bombanın bu yaz Arda'nın gönderileceği olduğunu sanıyorum.

Hiç yorum yok: