4 Ocak 2010 Pazartesi

Bir Tuğla da Sen Koy!!


Blogumuzu takip edenler Kocaelili olduğumu ve Kocaelisporla ilgili düşündüklerimi bilirler. Bir kaç günlük yılbaşı tatilinin ardından iş başına döndüğümde birikmiş mailler arasında bir tanesi dikkatimi çekti. Bir tuğla da sen koy diyordu. Kocaelispor’un kurtuluşu için. Bir kampanya başlatılmıştı. İşin güzel yanı ise görebildiğim kadarıyla organizasyonun başarılı yapılmış olması. Bağış yapanların isimleri; İsmetpaşa stadının etrafına kaplanacak tuğla duvara yazılacakmış. Sanırım kentinin takımına sahip çıkma ‘onuru’nu yaşamak isteyecek insanlar olacaktır. İzmite gider gitmez bende bir katkı yapacağım. İki Türkiye Kupası sahibi, bir zamanların korkulu Körfez’i elbetteki kişisel bağışlarla eski günlerine dönemez ancak yaratılcak bu olumlu hikaye ile doğru yönetim anlayışı birleşirse eminim ortaya güzel bir tablo çıkacaktır. Kampanyadaki tek düşündürüc nokta Yardım hesaplarının Başkan ve Yönetim Kurulu adına açılması olacak. Aksi halde tüm hesapları hacizli olan Kulübe bağış yapmak söz konusu olamayacak.
Bu kampanyayı görünce aklıma İngiltere’deyken dinleme fırsatı bulduğum F.C Bury’nin hikayesi geldi. Bury, Manchester yakınlarında bir kasaba ve hatta Colin-Kazım’ın futbola adım attığı ilk takım. Birkaç yıl önce girdikleri darboğazdan benzer bir kampanya ile çıkmışlar. En güzel hikayelerden biriasi ise 5-6 yaşlarında bir çocuğun gelip cebindeki tüm bozuklukları masaya koyması olmuş. Her ne kadar en düşük bağış tutarının altında olsa da bağış kabul edilmiş ve stadyumdaki “koltuklardan birine” çocuğun ismi verilmiş.
Kocaelispor kampanyası ile ilgili detaylı bilgilere Kocaelispor Resmi Sitesinden ulaşabilirsiniz. Umarız İnternetten para göndermek de mümkün olur ve Kocaelisporlular dışında tüm futbolseverler bu yaşam savaşına destek verir.

Hiç yorum yok: